Дейвид Камерън пристига на работно посещение в България

0
Външният министър на Великобритания ще се срещне с Мария Габриел и Николай Денков
Външният министър на Великобритания ще се срещне с Мария Габриел и Николай Денков Снимка: David Cameron / Facebook

Външният министър на Великобритания ще се срещне с Мария Габриел и Николай Денков

Лорд Дейвид Камерън, министър на външните работи на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, ще бъде на работно посещение в България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Посещението се осъществява по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел в контекста на засиления политически диалог между двете страни в последната половин година, посочиха от министерството. По време на посещението на вицепремиера Мария Габриел през октомври 2023 г. в Лондон бе подписана Съвместна декларация за стратегическо партньорство между България и Обединеното кралство. През януари 2024 г. вицепремиерът Мария Габриел и лорд Камерън проведоха среща в рамките на Световния икономически форум в Давос, припомнят от МВнР.

Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще се срещнат с Дейвид Камерън. В рамките на разговорите им днес в Министерския съвет ще бъдат обсъдени въпроси от двустранен интерес, информираха от правителствената информационна служба. В 10:30 ч. в Министерския съвет е предвидено съвместно изявление пред медиите на премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел и лорд Дейвид Камерън.

В програмата на посещението в България на министъра на външните работи на Обединеното кралство са включени и срещи с представители на изпълнителната и законодателната власт, съобщиха още от МВнР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари