Купуването на скъпи вещи дава грешни послания на децата

1
Как да научим децата си на ценности?
Как да научим децата си на ценности?

Купуването на скъпи вещи за децата е свързано с неувереността на самия родител

Как да научим децата си на ценности и къде е границата когато им купуваме скъпи неща? Често се наблюдава явлението, родители да се хвалят пред други родители, какви вещи са купили на децата си. Това е свързано с несигурността и неувереността на самия родител, казва семейният психотерапевт Валентина Димитрова в предаването „Радиокафе“ по БНР.

 

„Смятат, че високият стандарт на живот може би ще ги представи и ще ги позиционира в обществото на някакво по-високо ниво, което не е нужно и говори за по-голяма неувереност за това какъв си ти като човек и дали имаш нещо повече от възможности“, подчерта тя.

По думите й, това дава грешно послание на децата и оставя погрешно разбиране у тях за важните неща, мнението на другите и това как трябва да се представяш.

Когато изграждането на самоувереността и самочувствието в детето започне да се случва в ранна възраст, то няма да обръща особено внимание на скъпите вещи и дрехи на връстниците си, а би се вписало по автентичен начин в средата, смята психотерапевтът Валентина Димитрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари