Дъщеря на българин кандидат за поста на Виктор Орбан

0
Опозицията в Унгария вероятно ще излъчи Клара Добрев за конкурент за премиерския пост на Виктор Орбан
Опозицията в Унгария вероятно ще излъчи Клара Добрев за конкурент за премиерския пост на Виктор Орбан Снимка: Wikipedia

Клара Добрев е фаворит на опозицията

Опозицията в Унгария вероятно ще излъчи Клара Добрев за конкурент за премиерския пост на Виктор Орбан, съобщи ТАСС, цитиран от Факти.бг 

Изборите в страната ще се проведат през следващата година. Добрев е дъщеря на българин. Д-р Клара Добрев е родена на 2 февруари 1972 г. в София.

Нейната кандидатура става все по-популярна. Основният ѝ конкурент ще е кметът на Будапеща Гергей Карачон.

Предстоят вътрешни избори в опозицията. Добрев е кандидат на Демократичната коалиция. Тя води пред Карачон с около четири процента. Основните ѝ приоритети са подобряване на доходите и влизане в еврозоната.

Добрев е родена в София, като майка ѝ е унгарка.

Майка ѝ е Пирошка Апро, унгарски търговски съветник в София през 1970-те години, дъщеря на дългогодишния член на Политбюро на Унгарската социалистическа работническа партия Антал Апро.

През 1997 г. завършва висше образование в Будапеща, специалност право. Придобила е научната степен доктор. Преподава финансово право в будапещенския университет ЕЛТЕ.

Между 1995 и 1997 г. работи като секретар във финансовото министерство на Унгария, от 1997 до 2002 г. – във фирмите на съпруга си.

Женена е за унгарския министър-председател Ференц Дюрчан. Има 3 деца. Възпитава и децата на съпруга си от предишните му 2 брака.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари