Орбан печели изборите в Унгария

3
Това е четвъртата изборна победа на Виктор Орбан от 2010 насам
Това е четвъртата изборна победа на Виктор Орбан от 2010 насам Снимка: БГНЕС / Архив

В Унгария министър-председателят Виктор Орбан печели парламентарните избори

При преброени 98% от гласовете партията му ФИДЕС получава 53.1% срещу 35% за опозиционна коалиция „Обединени за Унгария”, информира NOVA

Лидерът на опозицията Петер Марки-Зай призна поражението и заяви, че то се дължи на мащабната пропагандна машина на управляващата партия и доминацията ѝ в медиите.

Това е четвъртата изборна победа на Виктор Орбан от 2010 насам. Изминалите години бяха белязани от тежки отношения с Европейския съюз. Брюксел смята, че партита му е подкопала демократичните институции на Унгария. Орбан поддържа и близки отношения с Владимир Путин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    русенец
    Унгарците си имат истински лидер и си гласуват за него. Можем само да им завиждаме, защото ние си имаме едни подлоги. Иначе скоро са и изборите във Франция, обзалагам се, че Макрон ще загуби още на първия тур!
  • 6
    2
    ...
    големи смешници са тези опозиционери, като цяло. или Русия се намесва и ги елиминира или пропагандата ги отвява. един убитак не се тупна в гърдите и не си пое сам отговорноста.
  • 7
    1
    fhjj
    "Лидерът на опозицията Петер Марки-Зай призна поражението и заяви, че то се дължи на мащабната пропагандна машина на управляващата партия и доминацията ѝ в медиите." Пропаганда е вашата партия, която е сащническа с 52 пола! Браво на Орбан!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари