Държавна комисия прие официално булевард „Трети март“

0
Община Русе следва да получи Удостоверение за въвеждане в експлоатация на булеварда
Община Русе следва да получи Удостоверение за въвеждане в експлоатация на булеварда

Държавната приемателна комисия прие официално обекта за реконструкция и рехабилитация - булевард „Трети март“

Той се изпълнява от Община Русе в рамките на Етапи I и II от проект „Инвестиране в пътната безопасност и подобряване на свързаността на Община Русе и Окръг Гюргево с транспортна мрежа TEN-T“ по програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния - България 2014 - 2020г, в партньорство с Окръжен съвет Гюргево.

В 14-дневен срок Община Русе следва да получи Удостоверение за въвеждане в експлоатация на бул. „Трети март“, издадено от Дирекцията за национален и строителен контрол. След официалното разрешение русенци и гостите на града ще могат да използват булеварда, който осъществява директна връзка с коридор № 9 от TEN-T мрежата и е основен пункт за влизане в града от главните пътища Русе – Велико Търново и Русе – София.

В рамките на проекта бе извършен цялостен ремонт на пътните платна, изградена е нова двупосочна велоалея и е осигурена достъпна среда в зоната на кръстовищата, пешеходните и велосипедни пресичания. По продължение на целия булевард е подменено осветлението, поставени са и пожарни хидранти за подобряване на пожарната безопасност, съобщиха от общината. Изпълнена е изцяло нова сигнализация с пътни знаци и маркировка, а новоизградената система за видеонаблюдение вече ще следи трафика по една от най-натоварените пътни артерии в града.

Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Градска среда Русе“, а строителният надзор се упражнява от „Аспект“ ООД, допълниха от общинска администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари