Държавен куклен театър – Русе грабна наградата "Сивина"

0
Русенските кукленици получиха признание за дебютния им спектакъл “Вълкът и седемте козлета”
Русенските кукленици получиха признание за дебютния им спектакъл “Вълкът и седемте козлета” Снимка: Фейсбук

Столичният куклен театър бе домакин на една прекрасна проява- единадесетата церемония по връчването на наградата „Сивина 2020". Отличието отиде при младите актьори от Държавен куклен театър – Русе

Русенските кукленици получиха признание за дебютния им спектакъл “Вълкът и седемте козлета”. Ивета Маринова, Светлина Станчева, Мартин Пашов и Димитър Пишев взеха грамоти, статуетки и парични награди.

 Призът е за поощряване на млади актьори в кукленото изкуство. Те са номинирани и отличавани за една от първите си три изяви на професионална сцена, пише Столица.bg.

Режисьорът Злати Златев бе удостоен с наградата на Асоциацията за цялостен принос към българското куклено изкуство.

Церемонията трябваше да се състои в деня на кукления театър – 21 март. Но се отложи заради извънредната ситуация през м. март. Преди ден тя премина при строго спазване на всички COVID-мерки. По традиция събитието е част от Софийски куклен театрален салон и се провежда в навечерието на връчването на наградите ИКАР, което също бе отложено и ще се състои на 31 октомври т.г.

Наградата е учредена през 2009 г. на името на Сивина Сивинова. Тя беше една от най-ярките млади актриси в Столичния Куклен Театър. Името на наградата е почит и преклонение пред творчеството на цялото талантливо актьорско семейство Сивинови – Иван, Ваня, Нина и Сивина. Идеята за наградата е на Кирякос Аргиропулос и доц. Петър Пашов, подкрепена от режисьорската колегия към АКТ-УНИМА, България и Съюза на Артистите в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари