Държавата ще похарчи 50 милиона лева за подслушване

0
Плащаме си, за да ни слушкат
Плащаме си, за да ни слушкат

Огромни пари ще получат  МВР, Министерството на отбраната и службите за сигурност в бюджета от 1 януари.

Само в сектор сигурност служителите ще похарчат  2.717 млрд. лв., което е с 200 милиона повече от тази година, показва бюджетът за 2018-та.

По стара традиция най-голямото парче от данъците ни отива в МВР , за което е предвиден бюджет от 1.3 млрд. лв. – със 100 милиона повече от миналата година.  Министерството на отбраната пък ще прибере също 100 милиона отгоре, а разходите са планирани само за заплати на персонала.

Държавната агенция „Технически операции“ (ДАТО), чиято основна дейност е да прилага СРС-та, да подслушва и да докладва, където трябва,  ще похарчи  48.4 млн. лв.!

ДАНС, който  от специалните служби винаги има най-голям бюджет, сега ще прибере още  1 млн. лв. за операциите си, които често се оказват кьорфишек, или маркиране на дейност.

За НСО са предвидени  100 хил. лв. отгоре, които ще отидат за охрана на управляващите. Към тях ще бъдат прикрепени още  държавни гардове, които ще ги пазят от народната любов.

И понеже покрай европредседателството ни ще се отвори допълнителна работа, НСО ще усвои още  1 325 000 лв.  извън бюджета си, а парите ще дойдат от  Министерството по председателството на Лиляна Павлова. Тоест пак от нашия джоб, но вкарани в друго перо.

И ако някой си мисли, че ще се увеличи и борбата с престъпността и корупцията, бърка. Престъпността и особено корупцията са приоритет на властимащите и никой няма да рови из гнездото с оси, за да не бъде жестоко ужилен.

Голяма част от парите ще отиде за следене на самите нас.  Инакомислещите.

Ще ни слушкат, ще ни дебнат, ще слухтят за всяка дума, която пишем в социалните мрежи, ще се потиска по всякакъв начин свободното слово и желанието за промяна. Ще ни се правят електронни досиета, досущ като в старите времена. Ненапразно в службите се наемат все повече програмисти и разтропани момчета, които са на ти с компютрите. А едва малка част от тях  дебнат за киберпрестъпления и опасни връзки с терористични организации.  Останалите картотекират общественото мнение, намесват се, влияят му, пускат провокативни текстове и дебнат кой ще се улови.

Освен всичко, скоро се прокрадна информация, че са наети още 3000 трола да ни следят из социалните мрежи.

Само не знаем МВР ли ги води на заплати, или им плащат направо от ГЕРБ.

Сигурни сме обаче в едно.

Техните пари излизат от нашите джобове.

Плащаме си, за да ни слушкат.

А ние мълчим.

Е, няма такъв народ и такава държава!

Автор: Станислава Славова - Skandalno.net

Източник: Скандално
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари