Държавата ще изкупи дела на частните фирми в „Арена Монбат“

0
С 20 милиона лева „Национална спортна база“ ще придобие „мажоритарен брой акции от капитала на „Арена Монбат“
С 20 милиона лева „Национална спортна база“ ще придобие „мажоритарен брой акции от капитала на „Арена Монбат“ Снимка: Dunavmost

Плащането ще се извърши до края на тази година, като правителството отпусна 20 млн. лв. за тази цел

Правителството одобри 20 млн. лв., с които Министерството на младежта и спорта ще купи в следващите 10 дни мажоритарния дял от русенската многофункционална спортна зала „Арена Русе“ АД (Arena Monbat).

След финализиране на сделката управлението на съоръжението ще бъде прехвърлено към „Национална спортна база“ ЕАД – дружеството, което е оператор на Националния стадион, на зала „Арена Армеец“ и на много други държавни спортни съоръжения.

В съобщението на Министерския съвет се казва, че „Национална спортна база“ ще придобие „мажоритарен брой акции от капитала на „Арена Русе“, без да се уточнява колко точно и от кого.

Справка в Търговския регистър показва, че мажоритарен дял от 51% в русенската зала притежава акционерното дружество „Проект Русе“ АД. В него влизат няколко строителни фирми, които са участвали в изграждането на залата. Вероятно държавата ще изкупи именно техния дял, който по номинал струва 18.59 млн. лв. Останалите 49% от собствеността на „Арена Русе“ се притежават от Община Русе, пише Economic.

Според Министерството на младежта и спорта с придобиването на мажоритарния дял ще се гарантира „висока степен на експлоатационна ефективност на обекта, съобразена със съвременните изисквания за подобен тип обекти и ще намали пряката ангажираност на държавата за управлението и поддържането ѝ“.    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари