Дания премахва всички ограничителни мерки за Ковид-19

1
Здравният министър Магнус Хойнике смята, че Ковид-19 не трябва повече да е категоризирана като опасна за обществото болест
Здравният министър Магнус Хойнике смята, че Ковид-19 не трябва повече да е категоризирана като опасна за обществото болест Снимка: БГНЕС

Датското правителство планира да вдигне коронавирусните ограничения от 1 февруари

Датското правителство планира да вдигне коронавирусните ограничения от 1 февруари, въпреки че се регистрира рекорден ръст инфекции на фона на високи нива на ваксинация, съобщи здравното министерство на страната днес, предаде АФП, цитирана от БНР

„Бих искал…Covid-19 да не бъде вече категоризиран като опасна за обществото болест от 1 февруари“, посочва министърът на здравеопазването Магнус Хойнике в писмо до депутатите, с което предлага де факто вдигане на всички вътрешни ограничения, сред които носене на маски и по-ранно затваряне на барове и ресторанти.

Страната с население 5,8 млн. души регистрира във вторник 46 000 нови случаи на Covid-19.

Имаме добър контрол над нивата на хоспитализация благодарение на комбинацията от 3,5 млн. реваксинирани датчани и по-меката природа на Омикрон“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    darkaveng
    А ние, кога? Или ние сме "тясно" свързани с "Козяк"????
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари