Даниела Везиева: Трима от Съвета на директорите на ДКК ще бъдат освободени

0
Късно снощи от ДКК съобщиха за освобождаването на Караганева с мотив за "редица противозаконни действия и безотговорни бездействия“
Късно снощи от ДКК съобщиха за освобождаването на Караганева с мотив за "редица противозаконни действия и безотговорни бездействия“ Снимка: БГНЕС / Архив

"Членовете на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска ще бъдат освободени от постовете си заради решението да освободят Ваня Караганева като изпълнителен директор"

Това съобщи пред  БНР министърът на икономиката Даниела Везиева.

Късно снощи от ДКК съобщиха за освобождаването на Караганева с мотив за "редица противозаконни действия и безотговорни бездействия“.

В първия си коментар по темата министър Везиева обясни, че твърденията, на базата на които е взето решението за освобождаване, не отговарят на истината:

„Едното, което ми направи силно впечатление - когато е била вписана е била в трудово-правни отношения с друг работодател, който не наред. По-скоро аз приемам този акт като агресивен към Министерство на икономиката и като повод да не продължаваме промяната“.

Според Везиева, събранието на Съвета на директорите е проведено без другите двама членове, които не са били уведомени по надлежния ред. Също така, по думите на икономическия министър, актът няма нищо общо с решението на Конституционния съд за гражданството на Кирил Петков, под чието ръководство на икономическото министерство започнаха промените в компанията. На въпрос отговаря ли на истина твърдението, записано в протокола за освобождаването на Караганева, че тя еднолично е решила да смени обслужващата банка на ДКК, Везиева отговори:

„Доколкото знам, госпожа Караганева е пуснала на финансови контрольори някакви свои документи, които предстоят да се обсъждат, но такъв акт, като акт, няма“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари