Даниела Дариткова: Корупцията не може да се изчисти за една година

0
ГЕРБ ще излезем достойни и още по-силни от този скандал
ГЕРБ ще излезем достойни и още по-силни от този скандал Снимка: БГНЕС

Оставките в партията са в противовес на твърдението на БСП, че трябва да има нов морал в политиката.

Това е морален критерий за поведение в политическа партия ГЕРБ, който следваме неизменно. Оставките отговарят на правилата и стандартите, които сме приели в партията. Така обясни и днешните оставки председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Това е в противовес на твърдението на БСП, че трябва нов морал в политиката. Ние показваме модел на политическо поведение, което е абсолютно морално. Това ни дава сила в поведението, за разлика от останалите политически сили, които се държат за политическото статукво. Смятам, че сме достатъчно стабилна и ще можем да излезем достойни и още по-силни от този скандал, посочи Дариткова.

По думите й този КСНС бе конструиран и като сюжет бе заложен и организиран под натиска на опозицията и г-жа Корнелия Нинова.

Всички се явихме коректно. Представено ни бе становище, което г-жа Нинова предложи без въобще да го е прочела. Това беше първото съмнително нещо. В това становище се твърдеше, че държавата не прави нищо в борбата с корупцията, а това е не е вярно. В становището имаше и внушения за създаване на нов закон за борба с корупцията. Това е теза, която защитават от БСП и президентът явно ги подкрепя. Не може да се говори, че държавата не прави нищо в борбата с корупцията.

За мен не може да се изчисти корупцията по високите етажи на властта за една година. Ние бяхме за анализ на всички антикорупционни действия. В становището имаше и внушения, че корупцията е започнала едва ли не с идването на власт на ГЕРБ и преди това не е имало корупционни практики, нещо, с което ние не можехме да се съгласим, разкри Даниела Дариткова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари