Даниела Дариткова: Ако протестиращите не преминаваха границата, можеше и да ги чуем

0
Дариткова обяснява защо не може да уважава протестиращите граждани
Дариткова обяснява защо не може да уважава протестиращите граждани Снимка: Bultimes.bg

"Ние имаме доверието на своите избиратели и трябва да продължим в интерес на българските граждани. Наша отговорност е да решаваме проблемите на хората в тази криза"

Така отговори на въпроса Цветанка Ризова по БТВ защо правителството не подава оставка Даниела Дариткова от ГЕРБ, пише Bultimes.bg.

„Условията в новата сграда налагат временна дистанция. Ще се даде възможност за допълнително предоставяне на територия за журналистите. В ситуацията на епидемия трябва да спазваме тези правила за дистанция, към които призоваваме българските граждани.

Аудиторията винаги трябва да бъде преценяване точно и конкретно. Ние винаги сме демонстрирали абсолютна толерантност към исканията на протестиращите. Стига да не заплашват органите на реда и да не повреждат сгради и институции, тогава може да се уважи протестът. Но преминавайки границата на демократичното изразяване на мнение, няма как.

Вирусът циркулира, той е сред нас. Държавата носи своята отговорност. Натрупали сме достатъчно клиничен опит. Работа е на лекарите да напътстват, те познават по-добре заболяването. Гражданите могат само да се объркат без компетентно мнение, поясни Дариткова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари