Дариткова: Направихме България по-добро място за младите

0
Очевидно Даниела Дариткова не е проумяла същността на протестите, които се случват в България
Очевидно Даниела Дариткова не е проумяла същността на протестите, които се случват в България Снимка: БНТ

"На коалиционния съвет тази сутрин основната тема беше поисканите оставки на министри и тяхната изразена готовност да ги подадат. След изслушването на тримата министри се взе решение, че главното е да отчетем парламентарното мнозинство и позицията ни в парламента. Смятаме, че това управление има гарантирана парламентарна подкрепа и ако се налагат някакви промени, те трябва да се случат след преодоляване на вота на недоверие, което ще стане следващата седмица"

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

"Диалогът с коалиционните партньори понякога е доста напрегнат. По-голямата парламентарна група и премиерът са в правото си да вземат решения, които после да обсъдят с коалиционните партньори", посочи тя по повод коментарите на Обединени патриоти, че те не са били уведомени предварително от ГЕРБ за исканите министерски оставки.

"Спекулира се с подкрепата на ДПС към управляващите. Това е удобна спекулация, защото във времето ДПС бяха сатанизирани. В някои отношения наистина сме разчитали на тяхната подкрепа, защото те имат ясна евроатлантическа позиция. Но на вотове на недоверие и при приемане на бюджета са гласували против. Подобни спекулации имат за цел да отслабят позициите на ГЕРБ", заяви Дариткова.

"След проведените разговори днес смятаме че е изключително безотговорно да се тласне България към служебно правителство. Без работещ парламент, който да приема закони, смятам, че бихме оставили страната в много сложна ситуация. ПГ на ГЕРБ стои зад министрите и с решенията на премиера", подчерта тя.

"Ние имаме най-голям интерес да проведем избори сега, защото партията ни е в пълна кондиция, обаче смятаме, че отговорното поведение изисква да се мисли за ситуацията в страната и за преодоляването на кризата. Това е отговорното поведение, за нас властта никога не е била самоцел", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Ние искаме да влезем в диалог с тези протестиращи млади хора, а не със старите лица, които се появиха на протеста. Учудени сме, че младите са излезли на протест, защото смятам, че с откриването на заводи и работни места направихме България по-добро място за живеене за тях. Не виждам обаче сред тях готовност за диалог. Очакваме всякакви конструктивни предложения, които да обсъдим, защото с нов парламент ще се изгуби ценно време. Надявам се с тази част от протестиращите да намерим такива решения, които да отговорят на очакванията на всички граждани", заяви Дариткова.

"Тези млади хора са провокирани по друг начин, защото мафиоти и мутри ни нарече първо държавния глава, което беше изключително обидно и неприемливо от страна на президентската институция", каза още Даниела Дариткова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари