Даниел Митов съди прокуратурата за 110 хиляди лева

1
Сериозно била увредила доброто му име на политик
Сериозно била увредила доброто му име на политик Снимка: БГНЕС

Сериозно била увредила доброто му име на политик

Бившият министър на външните работи Даниел Митов поиска от съда да осъди прокуратурата да му заплати 100 хил. лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди, както и 10 хил. лева за имуществени вреди заради незаконно повдигнато обвинение. Това се разбира от жалба на Митов до Софийския градски съд, в която той претендира за справедливост по повдигнатото му през 2017 г. обвинение за длъжностно престъпление, съобщава "Дефакто".

Външният министър във втория кабинет на Бойко Борисов твърди, че случилото се сериозно е накърнило професионалната му репутация, доброто му име на политик и общественик, както и честа и достойнството му.

По това дело спецпрокуратурата твърдеше, че две министерства - външно и на земеделието, неправомерно са сключили споразумение с туроператорска фирма, която осигурявала самолетни билети, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания. Митов първоначално беше обвинен в престъпление по служба, но след това обвинението му беше изменено в злоупотреба с доверие, а заместникът му Христо Ангеличин беше привлечен като обвиняем за безстопанственост. През април 2020 г. двамата бяха окончателно оправдани.

Повече четете тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ~~~
    И като осъди уж Прокуратурата, кой си мислите, че ще му плати тези 110 000 лева заедно с разходите по делото ??? Ами, ние българският народ ще му ги платим на наглеца-мизерник, няма да му ги плати прокурора от джоба си, я ! Бивши министри и високопоставени държавни служители не бива да бъдат оправдавани за подобни дела - те винаги крадат и ощетяват народа ! А вие медиите би трябвало да бъдете коректни в изказа - не се съди прокуратура и държава, а народа ! За да не се случва това, вие журналистите трябва постоянно и на всяка стъпка да им дишате във врата на властимащите и да ги изобличавате, а прокуратурата да се само-сизира и да ги проверява ПОСТОЯННО.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари