Даниел Лорер: Възможно е ресорът на Габриел да бъде даден на бъдещия български еврокомисар

0
ПП-ДБ няма притеснение дали ще бъде избрана жена за български еврокомисар, подчерта Лорер
ПП-ДБ няма притеснение дали ще бъде избрана жена за български еврокомисар, подчерта Лорер Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ няма притеснение дали ще бъде избрана жена за български еврокомисар, подчерта Лорер

Аз ще съм едната от двете кандидатури за еврокомисар на България, очакваме колегите от ГЕРБ да предложат и тяхното име”. Това заяви Даниел Лорер от ПП, предаде БГНЕС.

Изцяло решение на председателя на ЕК е кой ресор ще ни бъде даден, но логиката показва, че ресорът на Мария Габриел, който беше освободен едва преди няколко седмици, е много възможно същият ресор да бъде даден отново и на бъдещия български еврокомисар”, каза още Лорер. Даниел Лорер подчерта, че при ПП-ДБ няма притеснение дали ще бъде избрана жена за български еврокомисар.

Равенството на половете е изключително важно, в България това е факт от много време, у нас жените са много ярко представени”, каза още той.

Депутатът от ПП припомни, че ЕК на председателя фон дер Лайен е започнал с отношение 15 мъже към 12 жени.

“Ирландия замени еврокомисаря си мъж с жена, така че станаха 14 на 13. Сега дори да бъде избран мъж за представител на България, това отново ще върне ЕК в съотношение, в което тя е започнала, така че нямаме никакви проблеми с размийте, които вече са поставени от председателя на комисията”, каза още Даниел Лорер.

“Премиерът е преценил, че и ГЕРБ могат да излъчат своя кандидатура, така че смятам, че това е индикация за добър тон в съвместното управление. Градивно напрежение винаги има, но най-важното е България да върви напред и България да има представител на масата на ЕК, когато се решават съдбините на целия континент”, допълни още депутатът от ПП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари