Атанас Зафиров: Изумително нахалство е номинацията на Даниел Лорер за еврокомисар

0
Той посочи, че социалистите биха се съгласили с отпадането на статута на служебните правителства
Той посочи, че социалистите биха се съгласили с отпадането на статута на служебните правителства Снимка: БНТ

Той посочи, че социалистите биха се съгласили с отпадането на статута на служебните правителства

Конституцията не може да бъде парцал, с който някои хора да се опитат да избършат гузната си съвест - така депутатът от БСП Атанас Зафиров отговори на въпроса дали социалистите ще участват в разговорите за промяна на основния закон.

В "Още от деня" по БНТ той посочи, че социалистите биха се съгласили с отпадането на статута на служебните правителства. Според Зафиров те са дискредитирани и не работят по начина, по който би трябвало.

"Скоростното отстраняване на главния прокурор е част от шумно прокламираната и лелеяна съдебна реформа, която стартира като фарс и рисува да завърши като съдебна катастрофа" - така депутатът коментира рокадите в прокуратурата.

Напомни, че единият от новоприетите съдебни закони е даден за тълкуване в КС, а другият е с наложено вето. Според Атанас Зафиров президентът Радев е избързал с издаването на указа за освобождаване на Иван Гешев.

"Говори се, че това е част от някаква негласна уговорка за оставане на спецслужбите в сферата на влияние на президентството, но видимата част е назначението на зам.-главния прокурор, който беше част от служебните кабинети на Радев".

Изтъкна, че с назначението на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор, докато продължава да е директор на националното следствие, се концентрира твърде много власт в един човек. По думите му сме свидетели не на укрепване на авторитета на съдебната власт, а на пълната ѝ дискредитация.

"И на г-н Гешев беше намерен достоен изход, той влиза в политиката. Това ще бъде 251-ата партия, но това, което той казва, е много важно и ако той наистина го вярва, аз му пожелавам успех. Никой не обърна внимание на едно от изреченията, казани от бившия главен прокурор - той каза, че корупцията и кражбите са се превърнали в държавна политика и най-силната прокуратура е безсилна да се бори с това. В устата на един главен прокурор такова признание е ужасно", каза Атанас Зафиров.

Той коментира и номинацията на Даниел Лорер за еврокомисар от ПП-ДБ.

"Изумително е нахалството, с което една парламентарна група от 30 и не знам колко човека се опитва да овладее всички постове в държавата, включително и еврокомисаря. Не по-малко изумителен е начинът, по който техните коалиционни партньори са готови на всичко и се съгласяват на всякакви унижения".

Според Атанас Зафиров Европейската комисия ще избере еврокомисар от ЕНП/ГЕРБ и най-вероятно ще бъде жена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    До 1:
    Що, бе, чифутинът Лорер недохранен ли ти изглежда, като току-що излязъл от Освиенцим? И затова хайде да го натикаме като €€€врокомисар, че да „замазни“ трътката, викаш?
  • -1
    1
    Този сигурно е комуняга
    Охранен изглежда ! Когато спечелят изборите , всички ще са сити и охранени като него.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари