Дани е поредното дете, за което няма адекватно лечение в България

0
11-годишният Йордан Павлов Борисов има нужда от нашата помощ
11-годишният Йордан Павлов Борисов има нужда от нашата помощ Снимка: Евроком

11-годишният Йордан Павлов Борисов от гр. Перник има нужда от Вашата помощ!

През октомври месец 2015 г. момченцето постъпва в Клиниката по детска клинична хематология и онкология при университетската многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоана-ИСУЛ“ в гр. София, с оплаквания от обща отпадналост и лесна уморяемост. Направени са му изследвания, които установяват данни за анемия и тромбоцитопения.

Лекарите поставят диагнозата: остра лимфобластна левкемия.
След проведени химиотерапии на последната от тях се развива неврологично усложнение (пареза на долни крайници), след която Дани се парализира до ниво, че не може да бъде самостоятелен. Поради усложнението се налага катетъризацията му.

Вече цяла година, Дани е в инвалидна количка. Остава само рехабилитацията, която е тъй необходима, но и много интензивна. Родителите намират добър център за рехабилитация, но още при първото посещение, Дани счупва бедро. Оказва се, че има остеопороза, която незнайно защо, не е открита през цялото това време????

Налага се спешна операция, но при изследванията установяват, че има ниски тромбоцити, при което не може да се оперира. Следват още изследвания и за нещастие те показват РЕЦИДИВ.

МОЛЯ ВИ!!!!
ДАНИ има нужда от адекватно лечение в чужбина. Той има непоносимост към химията и може би няма да издържи на трансплантация. Поредното дете, за което няма адекватно лечение в България!!!

Дани има открита дарителска сметка, но все още няма оферта от клиниката. Изчакваме разглеждането на документите за всички усложнения, които има.

Дарителска сметка:
BG26BGUS91607005331700
BIC/BGUSBGSF
БАКБ АД
Титуляр-Йордан Павлов Борисов
Линк към групата, в който се провежда онлайн базар в помощ на Дани:
https://www.facebook.com/groups/623345344470253/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари