Данаил Ковачев иска по-бърза обработка на камионите на Дунав мост

0

Областният управител на Русе Данил Ковачев и префектът на Гюргево Флорентина Станкулеску проведоха среща днес

Синхронизирането на дейността на граничните пунктове между Русе и Гюргево обсъдиха на среща областният управител Данаил Ковачев и префектът на окръг Гюргево Флорентина Станкулеску. В срещата от българска страна участваха заместник областният управител Георги Георгиев и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. Представителите на държавната власт от двата бряга на река Дунав дискутираха възможностите за по-бърза обработка на тежкотоварните камиони. По-експедитивните проверки ще съкратят времето за изчакване на тировете и ще улеснят придвижването им. В резултат трафикът по основните пътни артерии в Русе ще бъде разтоварен и ще бъдат избегнати ежедневните задръствания особено в пиковете часове сутрин и вечер. Според Ковачев трябва да се предприемат мерки, които да доведат до по-добра организация за предотвратяване на проблемите с трафика и да се работи повече в посока превенция отколкото решаване на проблеми. Статистиката сочи, че за първите девет месеца на настоящата година периодът на спиране на трафика от румънските гранични служби се равнява 568 часа, което е довело до забавяне в обработката на приблизително 45 000 камиона. В обратна посока от Румъния към България не се е налагало спиране на движението. Данните сочат още, че общо обработените товарни автомобили за периода в двете посоки са над 603 000.

Според областния управител трябва се осигури постоянно дежурство на всички работни места на територията на ГКПП „Дунав мост“. Освен това Ковачев счита, че е крайно необходимо осигуряването на най-малко две работни места за ANAF /румънската данъчна служба/. Понастоящем работи предимно едно. Също така областният управител счита, че от румънска страна трябва да се прецени дали е възможно част от физическите проверки за укрити лица да се осъществяват не на самия гранично контролно-пропускателен пункт, а например в близост до помещенията за щателна проверка. Този вид проверки отнемат средно по около 10 минути на превозно средство и това значително забавя преминаването на камионите. С предложенията са запознати представителите на компетентните институции от държавната власт, както и Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    Градоносен Облак
    С какво госпожата с прическа "Олеле малеле Облак да му ЕПМ" е допринесла за благото на Русе или поне на един жител? Само Конференции, срещи и банкети в Джурджу организират такива ПАРАЗИТИ като нея. Една едничка полза за един КОНКРЕТЕН Човек да посочи наследничката на комунистическата сган. Аман от ПАРАЗИТИ в СЕКС агента ПРИСТА.
  • 11
    1
    Тъпи Пулитици
    Едно е да искаш, друго е да можеш, а съвсем различно е да го направиш това което искаш. Само искате бе. Барабар с оня фантзьор от село Нисово, който го изгониха от градското семейно жилище, всичките сте за остров Белене.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари