Дали политиците и прокурорите се лекуват с "вълшебни" хапчета от фалшиви реклами?

0
Няма прокурори и политици, които да се отнасят сериозно към задължението си да създадат работещи закони и да преследват престъпното наводняване на пазара с фалшиви лекарства
Няма прокурори и политици, които да се отнасят сериозно към задължението си да създадат работещи закони и да преследват престъпното наводняване на пазара с фалшиви лекарства

Няма прокурори и политици, които да се отнасят сериозно към задължението си да създадат работещи закони и да преследват престъпното наводняване на пазара с фалшиви лекарства

Публикуваме коментар на Емил Азар, споделен във Frog News:

Представете си следната ситуация. Отива прокурор при известен лекар и му споделя тежък здравословен проблем. Професорът го потупва по рамото и му показва шишенце с хапчета, които според рекламата лекуват напълно точно симптомите, от които се оплаква прокурорът. „Но това е някакво менте“, - недоумява магистратът.

Менте е, наистина, но вие нито го забранихте, нито открихте производителя и много хора го купуват и се лекуват с него“, - отвръща медикът.

В същата сценка може да замените прокурора с политик законотворец - и той ще иска сериозно лечение, а не китайски „универсални“ дражета или такива, произведени в български гаражи и мазета.

Няма лекар, който да постъпи по този начин. Но все още няма и прокурори, и политици, които да се отнасят сериозно към задължението си да създадат работещи закони, с които да преследват престъпното наводняване на пазара с фалшиви лекарствени средства за всякакви болести.

А сега направете следната сметка: Рекламиран лекарствен препарат за лечение на диабет и поддържане на нивото на кръвната захар в нормални граници, се продава през интернет за 72 лева. Има подобни препарати и по 112 лева. Доставят ги чрез куриерска фирма. В рекламния клип и в листовката се цитират известни хора, както и обикновени такива от Варна, Никопол, Русе и пр., които са имали вашите проблеми, но благодарение на препарата вече са напълно здрави и щастливи. Пет хиляди души да си поръчат въпросните хапчета от евтиния вариант - 72 лева - това е приход от 360 000 лева за "производителя".

Представете си какви милиони се печелят от всичките растителни, органични, синтетични и прочие фантастични дражета, хапчета, сиропи, капки и пр., които "преборват" и най-тежките и опасни болести!

Тази дейност сериозно конкурира бизнеса с дрога, само дето не е незаконна.

Важно: Текстът засяга хранителни добавки, които се рекламират като чудодейни лекарствени препарати и за ментета, представяни за медикаменти!

Преди години, докато си мислихме, че се случва реален преход, някой кръсти България Абсурдистан. Заради мутрите, които събираха такса „спокойствие“ с призива „Елате вие, за да не идваме ние“, криминалната в немалко случаи приватизация, включване на хора в управлението на хора, много по-близо до дебилността, отколкото до нормалността. И ред други примери, които в цивилизования свят са просто абсурд.

Нещата с днешна дата продължават защитата на наименованието Абсурдистан.

Някакви фантоми заливат пазара с „вълшебни“ хапчета за лечение от хрема, през рак, диабет и какво ли още не. Мрежата е задръстена от реклами, видеоклипове и „разкази на излекувани“, а някои от тайнствените пласьори на фалшива надежда експонират продуктите си и в големите медии, особено в телевизиите. Разчита се на неистовото желание на хората да са здрави и читави, децата им да са бодри, а възрастните – жизнеспособни да се радват на старините си. Извечният стремеж на човека да живее един прекрасен живот.

Точно това използват тарикатите.

Но понеже в „бранша“ на заблудите конкуренцията е жестока с всеки изминат ден, производителите на „чудотворни“ хранителни добавки стават все по-изобретателни, за да привлекат вниманието на населението.

И се започва едно ненормално експлоатиране на имената на хора, спечелили доверието на обществото с постиженията си, с неуморния труд и талант в различни области.

Оказва се, че проф. д-р Никола Владов, всепризнат експерт по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия и началник на Клиниката по същите заболявания във ВМА „рекламира“ някакъв лекарствен препарат. Пълна измама! Медикът дори няма понятие за какво става дума. Но тарикатите са нагли, защото знаят, че никой няма да им потърси сметка.

Спортната ни звезда Стефка Костадинова, чийто световен рекорд на висок скок не е подобрен вече 36 години, в интервю за журналист от БТА рекламира продукт, който лекува ставни заболявания. Няма такова интервю, няма такъв журналист, а Стефка научава от познати за злоупотребата с нейното име.

Примерите са много и се увеличават с всеки изминал ден.

От Нова тв научихме, че измамници производители на вълшебни лекарствени препарати, през компютър и съответни програми имитират гласовете на известни хора, които препоръчват на населението какво да си купят, за да са здрави, вечно млади и пр. В такъв видео клип се оказват водещата Лилия Мустакова и проф. Цветелина Танкова, международно светило в областта на диабета и неговото лечение.

Не са единствени, явлението се разраства като епидемия.

Как да се пресече това публично издевателство? В България няма как. Защото законът у нас не е дефинирал това деяние като престъпление.

Престъпление е, ако те спрат на улицата или магистралата без да си извършил нарушение, просто за проверка и полевият тест покаже, че си употребил дрога. Всъщност ти ползваш лекарства, предписани от лекар за лечение от различни заболявания, но униформените не вярват на сълзи и обяснения, пишат ти акт, правят протокол, изземват ти автомобила, закарват те в полицията за разпит и пр. Веече си престъпник по презумпция, докато по някакъв начин не докажеш след месеци и години, че не става дума за опиати, а за лекарства. Дотогава си аут от всекидневието, работата, а личните ти планове отиват по дяволите…

Е да, но мошеници могат да произвеждат в гаражи „чудотворни тинктури“ или да внасят от Китай ило от другаде съмнителни субстанции, да ги рекламират с всепризнати авторитети и популярни хора, без да имат тяхното съгласие и да заблуждават болни, че ще ги избавят от проблемите им. Това е нагла лъжа, въвеждане в заблуда и пр., но не извършителите не носят пряка отговорност за това. Прибират парите и пей сърце. Наивниците да го духат, прощавайте за откровението…

Затова хората нямат доверие в институциите. Не вярват и в справедливостта. Това разрушава нацията и държавността. И удължава статута на наименованието Абсурдистан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари