Далавери в ЦИК разкрива сценарист на Слави Трифонов

3
Щетата на бюджета от разходите за наем и посредническите услуги, свързани с наемането на жилищата, са в общ размер на 132 485,00 лв.
Щетата на бюджета от разходите за наем и посредническите услуги, свързани с наемането на жилищата, са в общ размер на 132 485,00 лв. Снимка: БГНЕС

 

Членове на Централната избирателна комисия (ЦИК) са си плащали от бюджета на ЦИК, в пълно нарушение на закона, сами на себе си месечен наем на жилища

Това разкри зам.-председателят на партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” и сценарист Тошко Йорданов, пише "Труд"

“След наш сигнал до Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) тя направи разследване и ето резултата: В доклада на проверяващите от 20 март 2020 г. са направени констатации, които потвърждават, че със решения на ЦИК, членовете на комисията се облагодетелстват в нарушение на Изборния кодекс и Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество”, посочи Йорданов.

По думите му е установено, че щетата на бюджета от разходите за наем и посредническите услуги, свързани с наемането на жилищата, са в общ размер на 132 485,00 лв.

"Изборният кодекс липсва правно основание, на което членовете на ЦИК да ползват безплатни жилища или да получават допълнителни възнаграждения, липсва и правно основание, на което председателят на ЦИК да подписва договори за наем", заяви Тошко Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари