ДАИ наложи санкции за над 700 000 лева в Русе

2
За първото полугодие Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ са съставили и издали 1899 наказателни постановления на обща стойност 734 808 лв
За първото полугодие Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ са съставили и издали 1899 наказателни постановления на обща стойност 734 808 лв Снимка: Областна администрация - Русе

За първото полугодие Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ са съставили и издали 1899 наказателни постановления на обща стойност 734 808 лв

Мерките за безопасност на движението по пътищата обсъдиха областният управител на Русе Данаил Ковачев и директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрацияВенцислав Шахънов. По време на срещата Ковачев посочи, че е необходим ефективен контрол за подобряване на транспортната безопасност. „Разчитам на целенасочена и съвместна работа с всички отговорни институции в тази сфера“, коментира Ковачев. От своя страна Шахънов увери областния управител, че целогодишно текат засилени проверки при превоза на пътници и товари. Следи се най-вече за техническата изправност на моторните превозни средства, както и дали шофьорите спазват регламентираните почивки. Инспекторите проверяват и дали не са претоварени камионите. Контролът се извършва както през светлата, така и през тъмната част на денонощието.

Обсъден бе и проблемът с нерегламентираните превози, които обикновено през лятото се увеличават. Според Ковачев трябва да се направи всичко възможно, за да се пресече незаконното транспортиране на пътници и стоки, което застрашава живота и здравето на хората, а също така ощетява и реалната икономика. Директорът на „Автомобилна администрацияВенцислав Шахънов посочи, че и по този проблем се работи активно, като от институцията бележат напредък.

За първите шест месеца на тази година от Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ са съставили и издали 1899 наказателни постановления на обща стойност 734 808 лв. От там уверяват, че ключов приоритет пред тях продължава да бъде обучението на младите водачи. „Много добре осъзнаваме необходимостта от това да защитаваме хората по пътищата, което ни провокира да влагаме всички налични ресурси“, сподели Шахънов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    5
    Нещастник
    Колко повече да се дискредитира “господин областния управител”? Та той друго не е правил. От селския участък го изритаха за некадърност, а длъжността ОУ с него направо я закриха. Каквато централната власт, такава и регионалната! МАРШ ВСИЧКИ!!!
  • -2
    4
    Лаура Кьовеши
    Господин областен управител,трябва да внимавате с кого се снимате за да не се дискредитирате.Човека срещу вас на снимката притежава разрастваща се транспортна фирма въпреки заеманата от него длъжност,което си е конфликт на интереси а товарните автомобили са известни не само в транспортният бранш.Транспортна фирма притежава и баща му.Имотното му състояние расте с увеличаване на годините работа в даи а автомобилният му парк е впечатляващ,като това не съответства на приходите му като държавен служител и намирисва на приходи от корупция,но над него има спуснат чадър от правоохранителните органи.Общо известно е,че служителите му скубят транспортните фирми и турските шофьори на международният път.
  • 15
    3
    Некадърен PR
    Тоз тиквеник няма как да привика ДАИджията, по-скоро Шахънов е поискал да му се представи и от ДАИ са съчинили нещо като тема за разговор. Инак изгонения, некадърен милиционер няма какво да каже, че прави като областен. ЖАЛКАР- така ще е!
  • 14
    2
    123
    Дрън ,дрън ярина ! Чакалим абитата и укропитеците на моста и дерем здрави рушвети. Делим поравно нагоре по етажите за да ни пазят. Аз за 20г. перманентно зад волана не съм видял разпънат кантар и не съм чул глоба за претоварване. Зърнарите мафиоти бичат гондолите с 35 тона нетто. Никой не смее да кихне насреща им. Смешници. Ченгето привикало даиджията, симулират кипяща дейност и плещят балалайки за пред медиите.
  • 28
    1
    Абе хора
    Да напишат и колко глоби са събрали. 734 лв дали има ?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари