Наградиха двама ръководители на държавни структури в Русенска област

4

Отличията бяха връчени днес на инж. Венцислав Шахънов и инж. Димитър Вълков

Двама ръководители на държавни структури получиха грамоти от областния управител на Русе Данаил Ковачев. Отличията бяха връчени днес на директора на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ инж. Венцислав Шахънов и началника на сектор „Контрол и правоприлагане“ – Русе към Националното ТОЛ управление инж. Димитър Вълков.

Шахънов бе награден за отлични резултати в изпълнението на държавната политика в сферата на транспорта, успешното сътрудничество за подобряване на пътната безопасност в региона и доказаните лидерски качества в разрешаването на кризисни ситуации. Няма как да не бъде отбелязано, че русенската дирекция е на първо място в страната по доброволно платени глоби по констатирани нарушения за тази година. В реално време по сметката на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ са платени 1 526 900 лв. както от българи, така и от чужденци.

Припомняме, че Венцислав Шахънов ръководи институцията от 2018 година, като до този момент той е получавал множество дипломи и награди за професионални постижения. Сред тях са както от Русенския университет, така и от редица други държавни структури. Той е отличаван като партньор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ за развитието и утвърждаването на ползотворното сътрудничество в полза на качественото висше образование, перспективната професионална реализация на младите хора и просперитета на региона и страната. Освен това той е бил отличен за съществен принос към инициативата на Русенския университет за развитие на компетенции на политици в областта на нисковъглеродната и интелигентна мобилност в Дунавския регион по проект на Съвместния изследователски център на Европейската комисия, финансиран по програма „Науката среща регионите“.

От своя страна инж. Димитър Вълков получи грамота за отлична професионална работа и високи постижения, ползотворна съвместна дейност в изпълнение на правителствените цели и проявена способност за справяне с извънредни ситуации. До началото на този месец от сектор „Контрол и правоприлагане“ – Русе към Националното ТОЛ управление са проверили над 76 000 превозни средства, като близо 30 000 са чуждестранните. Санкционираните чуждестранни граждани са 13 397, а платените компенсаторни такси от страна на нарушителите /както българи, така и чужденци/ са в размер на 2 280 090 лв. Само за декември компенсаторните такси са над 148 000 лв. Това са такси, които се плащат от шофьори без закупени винетки или маршрутни карти. За първите единайсет месеца на годината са продадени електронни винетки и маршрутни карти на стойност над 2 милиона евро и отделно за повече от 539 000 лева. Важно е да се знае, че тези продажби се извършват само на гранично контролно-пропускателните пунктове на Република България.

И двете структури отговарят за областите Русе, Разград, Силистра и Търговище. Според областния управител Данаил Ковачев структурите на изпълнителната власт в област Русе, които териториално отговарят и за други области, винаги са успявали да изпълнят по отличен начин поставените задачи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Стамен Пенчев
    Трябва да изпитвате погнуса от не лицепрятното феодално лице което работи в разрез със законите на поверена та му дирекция, проверете колко фирми се отчитат на Шахънов емесечно.А Ви е трябваше да бъдете промяната...много сте жалки!
  • 5
    5
    Димитър Кирилов
    Тоя областен управител на Русе няма ли екип,който да го информират що за държавен служител е Шахънов? Специализираните транспортни сайтове са пълни с информация за далаверите му,той награда ще му дава.
  • 6
    4
    Todor Ikonomov
    То хубаво стеги истипосали ама ролята им е сгрешена.Феодала на Пиргово, гусин Шаханов, вместо с пранги е с грамота! Срам и позор се за държавата...мафиоти и бандити в ред
  • 8
    3
    Pfu
    Хайде стига с тези награди... Държавни служители награждават държавни служители затова, че са си свършили работата. Е за какво са заплатите?
  • 9
    2
    Bobi Sarafov
    Приходите на РДАА-Русе, са по малки от от приходите на семейно свързаната с г-н Шахънов не лицензирана транспортна фирма "Авис транспорт"ЕООД. Хвала на такива ръководители в държавата ни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари