Дъга от цветове на русенския кей

1

Вчера, на понтон № 8 на Кея в Русе, се проведе второто издание на младежкия фестивал „Музика и цветове“.

На събитието присъстваха заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева и директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова. Специални гости на събитието тази година бяха популярните DJ Diass и Diva Vocal.

Организаторите на събитието бяха подготвили и специална атракция с публиката – уъркшоп, в който участниците разпръскват безвреден органичен цветен прах във въздуха, създавайки феерия от цветове. За всеки ентусиаст беше осигурено безплатно цветно прахче при влизане в пространството на фестивала.

Носители на идеята за проекта "Младежки фестивал - Музика и цветове" са група млади хора, членове на Младежкия парламент в Русе, сформиран в Общински младежки дом. Съчетан с хип-хоп, хаус, техно-музика и популярни DJ, фестивалът е иновативен за град Русе.

Събитието се провежда от училищното настоятелство на Математическа гимназия „Баба Тонка“, в партньорство с Общински Младежки дом и с финансовата подкрепа на Община Русе, чрез Програма „Култура“.

*Холи е пролетен празник, който се отбелязва в Индия и Непал, известен още като "Фестивал на цветовете” или „Фестивалът на любовта”. Той символизира победата на доброто над злото, идването на топлото време, a за много е просто празничен ден, за да се срещнат с други хора, да се посмеят и позабавляват. Празнува се също като Ден на благодарността за добрата реколта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари