Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Да помогнем на слънчевата Нарин да проходи!

1
Благодаря на господин Пламен Здравков (собственик на верига магазини ПАЦОНИ) и госпожа Нина Тунчева
Благодаря на господин Пламен Здравков (собственик на верига магазини ПАЦОНИ) и госпожа Нина Тунчева Снимка: Сюлбие Ямак

Да помогнем на слънчевата Нарин от град Русе.

Преди 12 години, като бях студентка,много се притеснявах от предстоящите изпити. Нито веднъж не ми е минавало през ума, че животът ми подготвя най-големия и тежък изпит.

През 2016 г. на 31 май, на бял свят си отвори очичките нашето мъниче Нарин. Тя се роди в края на 32 г.с., 1480 гр., 44 см. с кръвоизлив на мозъка. Първата й майка за 40 дни беше кувиоза. Тези 40 дни минаха за мен като 40 години.

След като я изписаха, всеки месец ходихме на контролен преглед. Правеха й трансфонтанелна ехография и следяха вентрикулите, които започнаха да се разширяват и като достигнаха 8 мм и 9 мм спряха, но като стана на годинка й поставиха диагноза детска церебрална парализа. Тя видимо изоставаше от връстниците си. Започнахме ежедневни рехабилитации, ходихме къде ли не. Напредъка беше съвсем малко за времето, което се борихме. От центъра за деца с увреждания РИБЕМ в Турция, ни дадоха надежда, че слънчевото ни дете ще проходи, говори и ще бъде независима от инвалидна количка.

Сумата, която ни трябва за ежемесечно посещение и дългото лечение е непосилно за нас. Благодарение на господин Пламен Здравков (собственик на верига магазини ПАЦОНИ) и госпожа Нина Тунчева, нашата кампания за набиране на средства успя да стартира. Аз ги наричам Ангелите на слънчевата Нарин. Първият им подарък беше количка за деца със специални нужди,след това стартираха кампанията й  и разпространиха 50 дарителски кутии, и за първото ни лечение направиха 4000 лева дарение безвъзмездно, за което им благодарим от сърце. Думите ми не стигат да опиша щастието в мен.

Господин Пламен Здравков и госпожа Нина Тунчева, това което направихте за детето ми, ме накара да вярвам, че в света все още съществуват хора с добри сърца.Всеки един тунел има край и в края му светлина.Вие ни го показахте и доказахте,че няма невъзможни неща.Бог да закриля Вас и вашите дечица. Амин.

Също така, искам да благодаря на близки, роднини, приятели, познати и непознати за бързата реакция и направените дарения. Бог да Ви благослови. Не спирайте да подкрепяте нашата кампания,за да може слънчевото ни дете ежемесечно да посети центъра РИБЕМ в Турция на месец са ни нужни около 6500 лв, без прегледите. Те се правят през три месеца и то зависимо от състоянието на детето. Лечението ще продължи повече от година, две. Не можем да определим точно време.

Ръка която дава, не обеднява. Знам, че заедно ще победим. Заедно сме по силни. Още веднъж благодарим на всички от все сърце.

Предстои откриване на дарителска сметка на името на детето, също така и ДМС.

Да помогнем на слънчевата Нарин да проходи!

Автор: Сюлбие Ямак
(Автор: Сюлбие Ямак - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари