Да ме обвините и за Брекзита, това вече е голям комплимент!

0
Борисов контрира Нинова относно действията след Брекзит на местната власт
Борисов контрира Нинова относно действията след Брекзит на местната власт Снимка: БГНЕС / Архив

"Да ме обвините и за Брекзита, това вече е голям комплимент. Щом мога и там да ви разбъркам..."

Това каза премиерът Бойко Борисов на лидера на БСП Корнелия Нинова, която го натисна от парламентарната трибуна как ще реагира властта на Брекзита, информира 24 часа.

"Не е ясно първо какъв стататут ще се даде на Лондон - дали като на Швейцария или като на Норвегия... Какво конкретно да ви кажа? И работните места на хората ли да посочим отсега? Ами те след 2-3 години ще се върнат, ако не върнат", устоя Борисов. И продължи: "Всички, които забъркаха тази каша във Великобритания, си подадоха оставките, което е безотговорна позиция - и защитавалите Брекзита, и другите. Моето мнение е, че самата Великобритания не знае какво ще направи. Как ще се нотифицира решението в техния парламент при лидери в оставки... Имат право 2 г. да не задействат член 50, като през това време са длъжни да изпълняват всичките си ангажименти. Мисля, че първите реални действия ще се усетят през 2019 г."

250 млн. е стокооборотът ни с Великобритания, с Германия е 6 милиарда, добави премиерът по повод притесненията на Нинова. И изрази надежда, че от целия негатив - Брекзита, страната ни може да извлече позитив - чрез ориентиране на британски инвеститори у нас и благодарение на рекламата, която живеещите у нас англичани ни правят.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари