"Да бием шута" на Бтв...

0
Бойкотът срещу медията, който обявиха в мрежата преди време, не се очертава да е изключение
Бойкотът срещу медията, който обявиха в мрежата преди време, не се очертава да е изключение

БТВ, колкото и да се хвали с висок рейтинг, е на път да загуби драстично своите зрители.

Бойкотът срещу медията, който обявиха в мрежата преди време, не се очертава да е изключение, а категорична тенденция, пишат от Dailypress

Появи се и акцията „да бием шута” на бТВ

Нечуван гаф на бТВ новините осмя телевизията още в началото на 2012 г. „Да беше някоя кабеларка, щяхме да разберем гафа. Но национална телевизия да допусне такава грешка, това не нечувано”, коментират зрители.

Гаф по бТВ новините от емисия на 5 януари вбеси руснаците в България и подрина авторитета на телевизията.

„Руската, сръбската и арменската църква посрещат тази вечер Рождество Христово”, прозорливо разкри водещият на информационната емисия Венелин Петков.

В това изречение има толкова истина, колкото и в твърдението на американската телевизия, че България се намира на мястото на бивша Югославия. Съвсем разбираемо – и руснаците се обидиха на бТВ, както и българите – на Fox News.

Всъщност, и Руската, и Сръбската православна църква празнуват Рождество на 7 януари, а на 6-и – Бъдни вечер. Дори кратка справка в Гугъл ще докаже това, но очевидно от бТВ не са си направили труда да проверят. Единствено Арменската църква празнува Рождество на 6 януари, както от бТВ отгатнаха.

Зрители, усетили гафа, веднага сигнализираха за недоразумението по форумите. „Да беше някоя кабеларка, радио или дори сайт, щяхме да разберем гафа. Но национална частна телевизия да допусне такава кардинална грешка, това е нечувано”, коментират зрители. Много от тях са се подвели и дори са разпратили поздравителни картички по електронната поща.

Убедена съм, че бТВ никога няма да сбъркат Байрама или друг турски празник”, иронично отбелязват зрители.

В коментарите откриваме и реплики на руски граждани у нас, които са обидени от гафа и сравнението с традициите на Арменската църква.

И нашенците в чужбина не остават безразлични към проблемите, които вълнуват цяла България.

Техният гняв спрямо телевизията отдавна тлее, защото след вкарването на платеното Voyo, те бяха тотално орязани да гледат сериалите, които се излъчват по бТВ. Дори да искаха да се регистрират и да си осигурят абонамент, това нямаше как да се случи, тъй като нямат достъп извън страната.

Никой не мисли за нас“, казват те. Но какво чудно има, след като у нас никой не мисли за народа, че какво остана за тези, които отдавна ги няма…?!

Затова сега, след като чашата преля, изолацията, в която като черна дупка се озова бТВ, става все по-сериозна и застрашаваща напудрените им данни за повсеместна гледаемост. Какво ли още ги очаква?

Преди няколко дни пък Лютви Местан влезе в спор с водещите на сутрешния блок – Генка Шикерова и Константин Караджов, и по-специално с Караджов.

Председателят на ДПС поиска право на встъпителни думи. Той обясни, че между 06:56 и 06:57 часа сутринта чул как зрител дава крайни определения за политическата реалност у нас.

От своя страна, Константин Караджов отговорил на зрителя с думите: „всеки момент в студиото ще има политически гост, отговарящ на описанието“.

Водещият се извини на Местан за неточните думи, но председателят на ДПС заяви, че „не прави чест на национална медия такава стилистика“.

Искам да попитам какъв е акцентът на предаването? Ако ще говорим само за назначението на Делян Пеевски, то тогава Вие ме подведохте, защото ме поканихте да говорим за управлението, за моята оценка за 100-те дни на управлението на Пламен Орешарски“, заяви още председателят на ДПС Лютви Местан в краткия спор с водещите на сутрешния блок.

Скандал след скандал тресат бТВ. След като водещи журналисти напуснаха медията заради конкурентна телевизия, а медията свали от екран водещото си лице Ани Салич , се оказа, че новата двойка водещи на централната емисия новини не могат да се гледат. Виктория Петрова и Юксел Кадриев едва изтърпявали снимките за ежедневните емисии, а през останалото време се подминавали в ледено мълчание без да си обелят и дума. Техни колеги издават, че причина за откритата им ненавист е някогашна тяхна връзка. Или поне опит за такава. В кулоарите на телевизията се шушука, че след развода на Виктория, Юксел започнал доста настойчиво да я ухажва.

Пореден нелеп гаф! В началото на годината бТВ илюстрира смъртта на Леда Милева със снимка на тъкачката Лиляна Димитрова. Съобщавайки за тъжното събитие, новините на бТВ го илюстрираха със снимка на тъкачката Лиляна Димитрова, два пъти герой на социалистическия труд.

Жената си е жива и здрава, наскоро дала поредното си интервю. След използването на нейна снимка сама потърсила за съдействие медиите.

„Много хора помислили, че нещо се е случило с мен. Започнаха да звънят на близките ми. Много излишни неприятности се създадоха само за миг”, споделя Лиляна Димитрова.

Грешката се повтаря и в няколко вестника. Никой досега не е потърсил ветеранката на труда за извинение. Разтревожена, тя пояснява, че снимката, която някои представят за младата Леда Милева, е правена за списание „Жената днес” през 1960 г. Практиката в онова време е на кориците да греят не само киноактриси, но и героини на труда.

На пръв поглед грешката може да изглежда невинна, смешна, даже сладка – нали в такива случаи се казва, че на такъв човек му умира злото и ще живее дълго. Пожелаваме го от сърце на Лиляна Димитрова! Но плашеща е тоталната некомпетентност, която трайно се настанява в медиите, а те нехаят за своята отговорност като източници на информация. Годините на прехода създадоха планини от невежество, но и пропасти между поколенията. Този нелеп гаф е симптоматика на задълбочаващите се негативни процеси”, коментират още общественици.chocho

Пореден гаф възмути България след смъртта на Чочо Попйорданов!

И ако той приживе би се засмял на тези издънки със специфичното си чувство за хумор, близки и почитатели са тотално потресени от нелепите случки. Първо културното министерство сгреши датата на неговата кончина. Толкова очевиден пропуск не беше забелязан от никого и предизвика множество негативни коментари в мрежата. После бТВ също си навлякоха гнева на хората, защото объркаха бащата на Чочо с баба му… Неприятната история избоде очите на зрителите и те загряха телефоните на телевизията.

После дискусията се пренесе в нета и масовото негодувание се разрази с пълна сила. „Защо не внимавате поне в такива важни моменти и да не петните така паметта на Чочо?!”, „Непростимо е! Опечалени сме, опитваме се да чуем думите на баща му, а отдолу какво да видим… това било баба му?!”, „Грозна картинка! На бТВ не им е за първи път да се дънят така позорно!”, реагираха нашенци, които още скърбят за Чочо Попйорданов.

Източник: Dailypress
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари