Д-р Цветан Райчинов: 12 лева за един пенсионер съвсем не е малка сума

1
Според председателя на Българския лекарски съюз в Русе предложеният модел за допълнително здравно осигуряване ще засегне всички, включително и най-уязвимите социални групи
Според председателя на Българския лекарски съюз в Русе предложеният модел за допълнително здравно осигуряване ще засегне всички, включително и най-уязвимите социални групи Видео: КИС 13

Два модела на здравно осигуряване предлагат от Mинистерството на здравеопазването.

Единият е въвеждането на втора задължителна вноска от 12 лева на месец, а другият включва демонополизация на Националната здравноосигурителна каса.

Според председателя на Българския лекарски съюз в Русе д-р Цветан Райчинов, който два мандата бе председател на националната структура смята, че предложеният модел за допълнително здравно осигуряване ще засегне всички, включително и най-уязвимите социални групи, предаде КИС 13.

В проекта се предвижда чрез втората задължителна здравна застраховка от 12 лева на месец да се доплащат медицински услуги на стойност над 700 лева.

Финансовият министър Владислав Горанов се обяви против въвеждането на втора задължителна здравна вноска, вместо това предлага друг модел на осигуряване.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари