Д-р Симидчиев: Промените в здравеопазването често отговарят на тяснопартийни интереси

0
Той заяви, че навлиза в технологията на парламентаризма, но е установил, че много често се защитават тяснопартийни интереси, а по-малко се мисли за държавните
Той заяви, че навлиза в технологията на парламентаризма, но е установил, че много често се защитават тяснопартийни интереси, а по-малко се мисли за държавните Видео: NOVA

"Не сме почивали днес, бяхме готови да работим, но едно мнозинство не пожела да приеме програмата. Виждам, че много често се използва процедурата, за да се пречи на работата на парламента"

Това каза по NOVA NEWS председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание д-р Александър Симидчиев.

Той заяви, че навлиза в технологията на парламентаризма, но е установил, че много често се защитават тяснопартийни интереси, а по-малко се мисли за държавните.

Д-р Симидчиев изрази мнението си относно пандемията, като заяви, че в момента сме във фаза на снижаване на заразата и мерките се отпускат, но най-важна е ваксинацията, особено към най-рисковите групи хора.

Според него предложенията за промени в сферата на здравеопазването, които стоят на дневен ред, са породени от желанието да има една устойчива система, която да дава възможност да има такива предложения и те да се обсъждат преди да бъдат приети, което се случва и в момента.

Д-р Александър Симидчиев призна, че промените отговарят на предизборни обещания.

В предаването медицинската сестра Клавдия Стоилова сподели за свое усложнение след ваксинация за COVID-19, като има и автоимунно заболяване, а НЗОК отказва да плати за лечението. Д-р Симидчиев, след като сподели, че преди няколко дни е бил запознат с проблема относно медикамента, необходим на медицинската сестра, потвърди, че е поел ангажимент за разясняване на ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук