Д-р Мими Виткова: Болните хора у нас са изнудвани, а политиците се правят на слепи

0
Държавата е абдикирала от проблемите в здравеопазването
Държавата е абдикирала от проблемите в здравеопазването Снимка: вестник Дума

Болните хора у нас биват изнудвани, а политиците се правят на слепи.

Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ председателят на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване и бивш министър на здравеопазването д-р Мими Виткова.

Болните хора биват изнудвани. Това ако не се вижда от всички политически партии, нищо няма да се случи в здравеопазването. Аз не вярвам, че тези неща, написани от БСП, ще се случат. Тази тема трябва да бъде дискутирана дълбоко. Радвам се, че тя е непрекъснато в медиите, но от там насетне нито една политическа партия не излиза със сериозна програма. Как ще се премахне търговския статут и защо само на болниците? Какво правим с извънболничната помощ и какви са тези регионални конгломерати между бърза помощ и частни медицински центрове и ДКЦ-та. Какво искат да направят“, попита тя.

Д-р Мими Виткова каза още, че държавата е абдикирала от проблемите в здравеопазването. Необходима е промяна в манталитета на държавниците ни и на тези, които работят в сектора, а манталитета на пациента може да бъде променен много по-лесно, защото той е уязвим и зависим от лекаря си. Престъпление е да се експлоатира тази зависимост, категорична бе Виткова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук