Д-р Любомир Спасов: Има неоспорими факти за злоупотребите в болница "Лозенец"

0
Бившият директор на лечебното заведение коментира извършвани ли са злоупотреби с клинични пътеки
Бившият директор на лечебното заведение коментира извършвани ли са злоупотреби с клинични пътеки Снимка: БГНЕС

Бившият директор на лечебното заведение коментира извършвани ли са злоупотреби с клинични пътеки

"Тук имаме неоспорими факти. Един от колегите е бил свидетел на тези неосъществени дейности, а отчетени, който е сигнализирал. Същото нещо го твърдят и неговите колеги - цялата клиника по кардиология", заяви проф. Любомир Спасов - декан на Медицински университет в СУ, бивш директор на болница "Лозенец" в "Денят започва" по БНТ.

"В момента има доказано и свидетелство от колега, който е вътре в инвазивната кардиология, в самото отделение. Той казва, че няма извършени такива процедури", смята проф. Спасов.

"Тук има свидетел, който казва такива процедури не са извършвани. Няма доказателства. Много смешни бяха обясненията на ръководството, които слушах по медиите", посочи бившият директор на болница "Лозенец".

Вчера началникът на Клиниката по кардиология Добри Хазърбасанов представи списък с 58 пациенти, за които се предполага, че са извършени фиктивни интервенции в съдовата хирургия за над 300 000 лева. От болница "Лозенец" заявяват, че единствените нарушения са административни грешки и това ще стане ясно от проверката на Здравното министерство. Здравното министерство е започнало проверка, която трябва да приключи на 26 февруари.

"Аз не мога да направя паралел със случващото се в момента и по мое време. Затова съм донесъл едни документи, за да покажа, че паралел няма абсолютно никакъв", каза проф. Спасов.

"След като бях освободен през последните няколко години бяха изгонени почти всички квалитетни специалисти. В момента болницата не разполага с много голяма част от имената. Доц. Хасърбасанов е част от моя екип и това е последното "островче", което остана в болницата, което просто не е разбито и не е разорано", коментира бившият директор на "Лозенец".

През юни 2023 здравното министерство влезе на проверка в болница "Лозенец". Поводът - тайният луксозен апартамент от 500 квадрата, до който никой от настоящето ръководство не е имал достъп. Това е поредният скандал, който засяга управлението на дългогодишния бивш директор Любомир Спасов. През 2021 г. болницата бе замесена в скандал за незаконни трансплантации на чужди граждани от живи донори. Отново през 2021 г. в доклад на тогавашния Съвет на директорите бяха установи множество нарушения, включително незаконно видео наблюдение в отделението, в което са лекувани пациенти от висшия държавен апарат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари