Д-р Христо Еленски: За 33 години в моргата не съм виждал такава смъртност

0
Срещата с коронавируса на хора, които са над 70 години е смъртоносна, виждам го
Срещата с коронавируса на хора, които са над 70 години е смъртоносна, виждам го

За 33 години в моргата не съм виждал такава смъртност. Срещата с коронавируса на хора, които са над 70 години е смъртоносна, виждам го

Това каза съдебният лекар д-р Христо Еленски, който е първият лекар в Хасковска област, ваксиниран срещу COVID-19, цитиран от Марица"Тази пандемия трябва да спре и да си върнем нормалния живот, не можем да живеем в страх. Ако брат ми имаше ваксина, може би щеше да е жив, каза още той, след като му поставена първата доза от ваксината днес сутринта.

Нямаме друг избор, трябва да го направим. Разумните хора се ваксинират", допълни д-р Тодор Пандов, който бе вторият седнал на стола за ваксинация.

Още на 8 души от хасковската болница днес бе поставена ваксината. Утре ще бъдат ваксинирани още 10 души. Дозите, предоставени на РЗИ за първия етап, са 85.

"150 души за хората от болницата, заявили желание да се ваксинират. На фона на общата численост от 650 души не се много, но трябва да се има предвид, че много от лекарите и персоналът в болницата вече се срещнаха с вируса, дадохме и жертви", коментира директорът на болницата д-р Георги Гелов. Той каза, че това е началото на кампанията, която ще обхване лекари, хора от средния състав на болницата, след това възрастни, настанените в социални заведения. Целта е да се спре разпространението на вируса. Това ще намали значително натиска върху здравните заведения, който все още се усеща.

Колкото до коментарите в социалните мрежи, лекарите заявиха, че не им обръщат внимание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари