Д-р Атанас Михайлов: Ограничете храненето и 24 часа останете само на чай и вода

3
Какво трябва да направим при грип и настинка, за да не влошим състоянието си?
Какво трябва да направим при грип и настинка, за да не влошим състоянието си?

Спешната помощ вкъщи е загряване на целия организъм със сауна, 2 грейки, 5 одеяла и в леглото за 2 часа. Муската, спасила хората от епидемията през 1918 г., се окачва на врата на детето, за да го пази от инфекции

Какво трябва да направим при грип и настинка, за да не влошим състоянието си?

"Ограничете храненето и 24 часа останете само на чай и вода", обясни известният лекар д-р Атанас Михайлов, пише "168 часа".

"Йошинори Осуми получи Нобелова награда за откритието, че при дозиран глад се унищожават поразените от вируси и рак клетки - споделя лекарят.

- Важно е при простуди и грип да се приложи лечебна хипертермия, тоест да не се робува на страха от висока температура. В много случаи и самата треска е лечебна. След като хипертермията е ефктивна и при рак, защо да не е полезна при вируси?"

По думите му сауна, парна баня и загряване на целия организъм по време на грип помагат за бързото лечение.

"2 л горещ липов чай, 2 грейки, 5 одеяла, най-много един аспирин и 2 часа потене в леглото - категоричен е д-р Михайлов. - Това е препоръка на д-р Брандъл, знаменит германски фитотерапевт, която действа. При температура по-добре да не се сваля, ако не превишава 39,5 градуса. Важно е и краката да се поддържат топли. Ако изстиват, се налага да се наръсва смлян синап в чорапите." Според него муската също действа много добре срещу заразата.

"В малка торбичка от плат да се поставят 10-15 зрънца хвойна - разяснява докторът. - Най-добре е да се счукат. Добавя се малко камфор - например 1/8 чаена лъжичка, и се накапват 5-10 капки лавандулово масло. Така приготвената муска се окачва на врата на детето и тя го пази от вирусни инфекции."

Рецептата е известна от миналото. Била много популярна по времето на голямата епидемия от инфлуенца през 1918 г.

"При грип препоръчвам и няколко пъти на ден по 2 капки чисто лавандулово масло върху захарче - съветва специалистът. - Може да се втрива и върху гърдите. Камфорът също е с мощни антигрипни свойства. Ако е естествен, може да се приема като лавандулата вътрешно. За да засилите неспецифичната имунна система, приемайте витамин С по 1 г на ден

Също шипково вино - шепа счукани шипки, чаша и нещо захар в 3 л буркан, вода догоре. След 3 дни е готово приятно безалкохолно вино. С удоволствие се приема от децата. Много важен е и морковеният сок, защото е източник на каротин, от който се повишават имуноглобулините тип А, които осигуряват имунитет на лигавиците. Трябва да се пие до месец март."

По думите му е добре да се приемат и всякакви други оранжеви плодове, както и спанак и други тъмнозелени листни зеленчуци като коприва.

Хомеопатичните средства също помагат при грип, въпреки че голяма част от лекарите отричат ефективността им.

"Не трябва да забравяме, че няма противовирусни средства срещу грип - категоричен е д-р Михайлов. - Да не си правим експерименти с прехвалени от рекламата продукти. Антибиотиците също не убиват вируси и е безсмислено да се прилагат при грип и вирусни заболявания. Има бързи тестове за грип за около 15 лева. Трябва да се направят и ако е така, да се предписват витамини, билки като липа, бъз, запарка от малинови листа и т.н. и каквото знаят, но антибиотици - в никакъв случай."

Медикът отрича и приема на парацетамол

По-подходящи от него са аналгин, аспирин или нурофен, но с известни забележки.

"Според московския токсиколог Юрий Николаевич Остапенко, ръководител на информационно-токсикологичен център, парацетамолът в цял свят заема едно от водещите места по количество на тежка смърт поради предозиране - категоричен е д-р Михайлов. - В момента се намираме под пресата на фармацевтичните компании, които зомбират всички, в това число и лекарите, защото този бизнес е един от най-доходните. С много неща, които ни внушават от екраните на телевизорите, е невъзможно да се съгласим. По някои наши данни се осъществява настъпление срещу аналгина. Искат да го изземат от продажбите, защото причинява поражения на кръвта. Но ето, аз 34 години се занимавам с токсикология, а отравяния с аналгин, от които да умират хора или да се получат наистина много сериозни усложнения от страна на кръвта, практически не си спомням.

А тежки отравяния с парацетамол - колкото искаш, при което някои и със смъртен изход."

Според Михайлов въпреки доказателствата за вредата на парацатемола той все още масово се употребява, а най-лошото е, че се предписва и на бебета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари