Чудотворната сила на кестените

0
Кестенът е смятан за магическо дърво
Кестенът е смятан за магическо дърво

Сезонът на красивите цветове настъпи.

Природата рисува сама. Точно този период септември-октомври е времето, в което може да съберем няколко кестена. Имат сила и лечебни свойства, споделя Woman.bg.

Кестенът е с чудотворно действие, тъй като е смятан за магическо дърво. Затова е много хубаво да носим по един кестен в чантата или джоба си. Мнозина вярват, че това действа като естествен талисман срещу негативната енергия. Преди да поговорим за енергийния заряд, ето малко любопитни факти за кестените.

Елемент: огън

Магически сили: защита от зли сили и лошо око, борба срещу изкушението, целомъдрие, пречистване

Кестенът има силен енергиен заряд. Това е "слънчево" дърво, което дава топлина и енергия, ще ви затопли и ще ви даде сила, ще премахне болката и неразположението. За християните кестенът е символ на целомъдрие и дава сила на вярващите в борбата срещу изкушенията.

Плодовете от кестен могат да се използват, като амулет за защита от зли сили и лошо око. Поставете два-три кестена в джоба си и ги носете със себе си. Кестенът "обича" често да го докосвате. Такъв амулет ще помогне да намалите насъбралата се тревога за известно време. 

Имат силата да приспиват. При стрес и неспокоен сън може да сложите под възглавницата си 5-6 кестена. Веднага щом положим глава върху тях, ще усетим магическата им сила. Освен това имайте предвид, че кестенът в близост до главата е универсално хапче срещу главоболие.

Почистване на къщата. Кестените помагат и да почистите къщата си от отрицателни въздействия. Правете го в понеделник сутрин (между 9 до 11 часа). Вземете осем кестена с бодлива обвивка и ги сложете на различни места в дома си. След 10 дни (в четвъртък) съберете кестените и ги върнете обратно в гора или парк. Оставете кестените на земята.

Могат да се направят маски и лосиони. Помагат за възстановяване на суха и чувствителна кожа. Тези лосиони са подходящи за червенини на лицето при изстискване на черни точки. Маските с кестени трябва да се прилагат през ден, а лосионите всекидневно в продължение на две седмици. Може да откриете най-разнообразни рецепти с кестени в интернет.

Дават самочувствие. Има поверие, че на неуверените хора кестените дават самочувствие. Ако държите един или два кестена в ръцете си, то ги прехвърляйте от едната в другата. Това води до успокоение и помага при умора, зарежда ви със сили.Енергийната им вибрация хармонизира тялото.

Източник: Woman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари