Членове на „Бодри пенсионери“ от Долна Студена сплотиха колектива

0

Клуб „Бодри пенсионери“ от село Долна Студена със завидно самочувствие прелисти първата страница от летописната си книга.

Само броени дни след основаването на най-новата пенсионерска структура в община Ценово, хората от третата възраст направиха крачка за по-доброто опознаване и сплотяване на членовете на клуба. По инициатива на кмета на населеното място Николай Николов група от четиридесет души посетиха места-светини, свързани с българската история.

Първата спирка от пътуването на долностуденчани беше в Ловеч. Представителите на „Бодри пенсионери“ се разходиха по чаршията из стария град и разгледаха Покрития мост, един от шедьоврите на българското възрожденско строителство. Всички запалиха по свещичка за здраве в Троянския манастир и разгледаха музейната експозиция и скривалището на Левски в Светата обител.

Изключително голям интерес предизвикаха експонатите, изложени в Природонаучния музей в Черни Осъм. През цялото пътуване спътник на пенсионерите беше доброто настроение. Те не само пяха и разказваха весели истории от близки и далечни времена, но и с голямо умиление си спомняха за мигове от отминалата младост.

На изпроводяк си дадоха дума да продължат да пишат историята в летописната книга на клуб „Бодри пенсионери“. Следващата сбирка на пенсионерската организация ще бъде по повод 1 октомври- международен ден на възрастните хора, а екскурзиите за опознаване на природните забележителности в страната ще продължат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари