Русенският клуб “Нашенци” бе най-многобройния във фолклорния фестивал “Беленско хоро”

1

В изпълнението с продължителност от 6 минути клубът представи 7 хора̀ от региона на градовете Русе и Бяла

Русенският клубНашенци” е най-многобройния във фолклорния фестивал “Беленско хоро”.

Клуб по български хора̀ “Нашенци”, водени от Соня и Венцеслав Неделчеви участва този уикенд във второто издание на фолклорния фестивал “Беленско хоро” - гр. Бяла със забележителна програма и група от 60 изпълнителя.

В изпълнението с продължителност от 6 минути клубът представи 7 хора̀ от региона на градовете Русе и Бяла, известен с етнографската група хърцо̀и и заслужено спечелиха овациите на публика и организатори. Пламен Велев - председател на НЧ “Трудолюбие 1884”, в качеството си на организатор на събитието заедно с Община Бяла и Клуб по спорт и танци “Фламинго” ЕТНО удостоиха Нашенци с грамота за “Най-голям танцов състав” във фолклорния фестивал. В програмата колективът “вдигна публиката” с традиционни хора от селата Чилнов, Обретеник, Тръстеник, Каранци и завършиха с над 200-годишна игра от село Николово.

КлубНашенци” Русе е с мисията да съхрани колкото се може повече от позабравените или изчезващи образци на фолклорното танцово изкуство, като в последните години се фокусира върху хора̀та от Североизточна България и етнографските групи грѐбенци, ка̀панци и хърцо̀и. Изследването им е част от дисертационния труд, който подготвя хореографът на клуба - Венцеслав Неделчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари