Чистотата на задържания кокаин в Бургас е изключително висока

0
Това е най-голямото задържано количество наркотик от началото на 2019 г. в Бургас
Това е най-голямото задържано количество наркотик от началото на 2019 г. в Бургас Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас, служители при ОД на МВР - Бургас започнаха разследване по досъдебно производство за държане с цел разпространение на приблизително 76 килограма кокаин.

Наказателното производство се провежда, затова че на 17.08.2019 г., в гр. Бургас, в складово помещение на ул. „Индустриална“, без надлежно разрешително са държани с цел разпространение приблизително 76 килограма кокаин, като наркотичните вещества са в особено големи размери, съобщиха от прокуратурата.

Прокурор Чинев съобщи, че високорисковото наркотично вещество е било открито в 4 кашона, които са съставлявали част от пратка, пристигнала на 29.07.2019 г. от Р. Еквадор през Р. Италия в Пристанище Бургас. Получател е било българско търговско дружество. Общото количество на получените плодове е 20 626 кашона, разпределени в 19 контейнера. По случая е извършен оглед на местопроизшествие, проведени са разпити на множество свидетели и са назначени физико-химически експертизи на иззетото наркотично вещество.

Пробата е показала, че откритото количество вещество реагира на кокаин. Прокурор Чинев добави, че откритият кокаин е с приблизително количество от 76 килограма.

Прокурор Чинев съобщи, че законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 г. до 15 г. и „глоба“ в размер от 20 000 лв. до 100 000 лв. по образуваното досъдебно производство за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество в особено големи размери.

Старши комисар Калоянов каза, че наркотиците са били поставени в пакети, обвити с оловно фолио, което е затруднило визуализацията им при граничния и митнически контрол. Той изтъкна, че стойността на откритото наркотично вещество е над 5 000 000 (пет милиона) лв., като разследването по делото ще продължи и на територията на цялата страна, тъй като търговското дружество – получател в страната ни притежава подобни складове и в гр. София, гр. Варна и гр. Пловдив.

Той добави, че по първоначални данни чистотата на открития кокаин е изключително висока. По думите на старши комисар Калоянов наркотично вещество е най-голямото задържано от ОД на МВР - Бургас, от началото на 2019 година.

Присъстващите на срещата с медиите се обединиха около мнението, че отличното взаимодействие между Окръжна прокуратура – Бургас и ОД на МВР-Бургас е позволило в оперативен порядък да бъдат извършени множество процесуални действия по разследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари