Откритият кокаин в Бургас е за 2,7 милиона евро

0
Кокаинът е бил пакетиран и покрит с метално фолио, в разфасовки от по 2,5 кг
Кокаинът е бил пакетиран и покрит с метално фолио, в разфасовки от по 2,5 кг

Задържаният в складовите помещения в Бургас около 75 кг. кокаин е на обща стойност над 2, 623 млн. евро по пазарна цена.

Чистотата на наркотичното вещество ще стане ясна след като бъдат извършени експертизите. Това съобщи директорът на ОД на МВР - ст. комисар Калоян Калоянов, предава Дарик.

Кокаинът е бил пакетиран и покрит с метално фолио, в разфасовки от по 2,5 кг. Рентгенът е трудно да засече и регистрира наркотика. На него обаче се е натъкнал работинк, който е трябвало да разпредели стоката от банани. мъжът е подал сигнал в полицията.По думите на окръжният прокурор на Бургас - Георги Чинев, наркотикът е открит в контейнери, които пристигат на 27 юли с кобар на международната компания ММС от Италия.

Два дни по-късно в складовата база на "Интерцитрус" са разтоварени голямо количество банани. Стоката обаче е тръгнала от Еквадор, крайната крйна цел вероятно е била Румъния.

Вече са проведени разпити на свидетели, назначени са и експертизи. На този етап обаче данни за вината на конкретна лице на са установени.

По случая е образувано е досъдебно производство за разпространение на наркотици в особено големи размери.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари