Четиризнаците напускат Русе

4

Безкрайните разходи и плащането на високи сметки са основната причина четиризнаците от Русе и майка им да напуснат България, научихме от "България Днес".

Бащата на малчуганите, които се родиха пред малко повече от 3 години и предизвикаха фурор в цялата страна, още преди месеци замина за Германия. В западната държава Ерхан работи, за да може да издържа семейството си, което останало да го чака у нас.

Със застудяването на времето и приближаването на зимата обаче положението в семейството изключително много се утежнило. Нарастващите сметки за отопление и електричество, както и постоянните разходи около отглеждането на децата все повече тежат на майката Севдие. Затова и било взето крайното решение - четиризнаците и родителката им заминават за Германия, където Ерхан има задачата да намери квартира.

Раждането на момчетата Енис и Ранес и момичетата Бенет и Севи предизвика фурор в цялата страна, тъй като подобно събитие се случва изключително рядко. В Русе това беше вторият случай на раждане на четиризнаци. Предишният е бил преди 50 години. Последното бебе беше изненада за родителите, които чакаха само трима наследници, и бащата Ерхан решил да я кръсти на съпругата си Севдие.

Първоначално семейството получаваше подкрепа от местната власт и добри хора, но постепенно беше забравено и трябваше да разчита само на собствените си сили и средства. "Премина еуфорията от началото и ни оставиха. Обещаваха ни едни неща, а после се оказа нещо съвсем различно. Нормално е да сме разочаровани, но ще се оправяме сами", заяви още преди време бащата Ерхан. Майката Севдие разкри, че месечният им бюджет е от около 500 лева, което е крайно недостатъчно за отглеждането на четири деца.

Бащата продаде мотора си

Бащата на четиризнаците Ерхан дори се принуди да продаде мотора си, за да има пари за децата, но така и не можеше да си намери добре заплатена работа в Русе. Затова и се решил да напусне страната и да работи в Германия, където изкарва значително повече пари, отколкото в дунавския град. Съпругата му в момента стяга куфарите и е въпрос на време да отпътува с децата си в търсене на по-добър живот зад граница.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари