Четирима са задържани след мащабна полицейска операция в Силистренско

0
Седем престъпления са разкрити в хода на акцията
Седем престъпления са разкрити в хода на акцията

Седем престъпления са разкрити в хода на акцията

56-годишен силистренец с Европейска заповед за арест е установен и задържан от полицейски служители в Силистра. Други трима със съпричастност към криминални престъпления също са приведени в полицейския арест. Арестите са извършени в хода на мащабна специализирана полицейска операция, която се проведе за времето от 00:00 часа до 24:00 часа на 16 януари на територията на ОДМВР-Силистра, съобщават от полицията.

В нея се включиха служители на охранителна, криминална и икономическа полиция при Областната дирекция, служители на Районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан, екипи на Зоналното жандармерийско управление – Русе.

Активните полицейски действия бяха насочени към противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони.

В хода на операцията са извършени проверки на 656 лица и 436 моторни превозни средства. Проконтролирани са 3 търговски обекта, 8 питейни заведения, 7 автокъщи и автоморги, 2 заложни къщи и 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали. Установени са 1 лице, издирвано по досъдебно производство, и 2 автомобила с наложени запори от НАП. От контролните органи са съставени 140 акта за констатирани различни административни нарушения, съставени са и 5 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР.

Разкрити са 7 престъпления и са образувани 5 досъдебни производства. За срок до 24 часа в полицейския арест са задържани четирима.

В Силистра е задържан 56-годишен, обявен за международно издирване от германските власти и с издадена Европейска заповед за арест.

В ареста за срок до 24 часа е приведен и 21-годишен, заловен с два вида наркотици в областния град. 20-годишен, шофирал под въздействие на дрога, и 21-годишен откраднал златни накити и пари от частен дом в село Черник, също са задържани в полицейския арест.

Два случая на съхранение на незаконно добит дървен материал са разкрити в Дулово, а в Тутракан са установени двама да шофират без да имат това право.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Хампарцумян
    А ТОНИ УСМИВКАТА И АДРИАН ТАРЛОТО ОТ ГАРА ЛЕВСКИ, ОТГЛЕЖДАТ И ПРОДАВАТ МАРИХУАНА ОТ ГОДИНИ .И ДВАМАТА СА С УСЛОВНИ ПРИСЪДИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРОДАВАТ , ДЪРЖАТ ТРЕВАТА В НА ТОНИ БРАТ МУ , А ЛЯТНО ВРЕМЕ БРАТЪТ НА ТОНИ ПОЛИВА, ЗАЩОТО Е ТРАКТОРИСТ И НЕ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ КОГАТО Е НА КЪРА . НА АДРИАН МАЙКА МУ ПРОДАВА И МЕТАДОН. ТОВА ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ В ГРАД ЛЕВСКИ, САМО ПОЛИЦИЯТА НЕ ГО ЗНАЕ , ДОКОГА !!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари