Четирима полицаи пазят зорко убиеца на Джейлян

1

25 години лишаване от свобода определи Окръжен съд-Русе за 34-годишен русенец за извършено убийство.

Присъдата беше произнесена днес.

Подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства за тези факти, пише Дарик.

С постановената по делото присъда съдът призна 34-годишния Бахар Селим за виновен в това, че на 31 май 2016 г. на изхода на Русе в посока София е умъртвил 28-годишната си съпруга Джейлян Селим. Съдебният състав акцентира още, че убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

По време на разследването беше установено, че на пътя Русе - Бяла, малко преди разклона за село Пиргово, Бахар Селим нанесъл множество прободни рани с нож по тялото на съпругата си, в резултат на които тя починала.

Мъжът беше осъден на доживотен затвор, което наказание съдът замени с лишаване от свобода за срок от 25 години и определи първоначален строг режим за изтърпяване на наказанието в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, като предварителното задържане на подсъдимия, считано от 1 юни 2016 г. до влизането на присъдата в сила, следва да бъде приспаднато.

Със същата присъда подсъдимият е осъден да заплати направените разноски по делото, а на трима близки на починалата жена да заплати обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 150 000 лв. на всеки един от тримата, ведно със законната лихва, считано от 31 май м.г.
 
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Велико Търново.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари