Бахар получи 25 години затвор

4
Убиецът на Джейлян се размина с доживотна присъда
Убиецът на Джейлян се размина с доживотна присъда Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Русе даде днес 25 години затвор при първоначален строг режим на 34-годишния Бахар С., който уби на 31 май миналата година 27-годишната си жена Джейлян С. на пътя Русе - Бяла, съобщи БТА.

Убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. От прокуратурата обясниха, че Бахар С. бил много ревнив и обсебващ партньор. Джейлян С. завършила висше образование и била назначена на ръководна длъжност, която изисквала да има постоянен контакт с колегите си. Това обаче водело до постоянни скандали със съпруга й, често съпроводени с физически и психически тормоз. Жената решила да се разведе. Бахар С. разбрал, че тя имала връзка с друг мъж. Така на 31 май той се срещнал с Джейлян и двамата потеглили с автомобила. Малко след Русе избухнал скандал. Той заявил, че няма да се разведе с нея и няма да получи родителски права над детето им, след което я нападнал. Жената успяла да слезе от колата и побягнала по пътя. Обвиняемият взел от багажника кухненски нож, застигнал я и й нанесъл множество удари, от които починала.

Пред съда Бахар С. се призна за виновен и поиска делото да се гледа по съкратената процедура. Той каза още, че съжалява за случилото се.

Съдът му наложи доживотен затвор, но заради процедурата, по която се гледа делото, наказанието бе намалено на 25 години. Бахар С. е осъден да плати и общо 450 000 лева кръвнина - на родителите на Джейлян и на детето, което той има от брака си с нея.

Присъдата може да се обжалва пред Великотърновския апелативен съд.

Ангел Стефанов, адвокат на родителите на Джейлян, коментира, че наказанието е леко занижено, тъй като са поискали 30 години затвор. Дали обаче ще се обжалва, или не, ще решат доверителите му.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари