Четири начина да се справите бързо със сърбежа след ухапване от комари

0
Някои достъпни средства ще ви помогнат да се отървете бързо от това неприятно усещане
Някои достъпни средства ще ви помогнат да се отървете бързо от това неприятно усещане Снимка: iStock

Сърбежът след ухапване от комари създава значителен дискомфорт

Някои достъпни средства ще ви помогнат да се отървете бързо от това неприятно усещане, пише "Актуално".

1. Лимон и лук

Можете да наложите мястото на ухапване от комар с парче лимон. Сокът от този плод има противовъзпалително действие. Същият ефект се постига и с използването на лук.

2. Сол

Сърбежът и паренето на мястото на ухапване от комар са причинени от реакцията на тялото към вещества, които предотвратяват съсирването на кръвта. Лосиони на основата на сол ще помогнат за неутрализиране на ефекта на тези вещества и ще се справят бързо с неприятния сърбеж.

3. Етерични масла

Маслата от лавандула, евкалипт и чаено дърво имат изразен противовъзпалителен, аналгетичен и антибактериален ефект. Когато използвате тези продукти, важно е да запомните, че етеричните масла са силно концентрирани, преди употреба те трябва да се разредят с вода и едва след това да се приложат върху кожата.

4. Специални лепенки

В аптеките се продават импрегнирани пластири, които облекчават бързо сърбежа и паренето след ухапване от комари. Когато избирате това лекарство, трябва да следвате инструкциите за употреба, като обърнете специално внимание на противопоказанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Мунчо
    Намазвам с оцет ухапаното място.
  • 0
    1
    Марчела
    https://newfresh.org/borba-s-nasekomi/borba-s-komari
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари