Червен код! Живакът скача до 43 градуса

0
За сряда червен код е обявен за 7 области - Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Русе
За сряда червен код е обявен за 7 области - Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Русе

За сряда червен код е обявен за 7 области - Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Русе

В тези области се очаква много горещо време с максимални температури 42 - 43°C. В Северозападна България дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 33° и 38°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Привечер, главно над Северното Черноморие, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са от 32° до 38°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни, на места интензивни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Високи температури, максималната на 1200 метра ще е около 29°, но 2000 метра - около 22°.

В следобедните часове и през нощта срещу четвъртък, с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт, температурите бързо ще се понижат. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони ще са интензивни и значителни по количество, ще има и градушки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари