Червен код за екстремни горещини в четвъртък

0
Синоптиците от MeteoBalkans издадоха карта с прогноза за горещо време в цялата страна
Синоптиците от MeteoBalkans издадоха карта с прогноза за горещо време в цялата страна Снимка: MeteoBalkans

Синоптиците от MeteoBalkans издадоха карта с прогноза за горещо време в цялата страна

Червен код за екстремни горещини ще засегне цели области от страната в четвъртък, предупредиха синоптиците от Meteo Balkans.

Поради очакваните високи температури е издадено и предупреждение за 13.07.2023 г.

Картата е базирана на регионалния числен модел SPM и показва районите, където температурите ще са най-високи. Районите с бял цвят ще са по-безопасни и градусите там ще са около 30°С., се казва в публикацията и следва пояснението:

Жълт код – Издаваме код за високи температури. Очакваните максимални температури ще са между 33°-37°С.

Оранжев код - Издаваме код за горещо време. Очакваните температури ще са над 37 °С, като на отделни места ще достигнат до 38 °С.

Времето ще е горещо. Очакваните температури могат да доведат до здравословни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца и да предизвикат топлинен удар! Съветваме да се ограничи престоят на слънце. Топлинните вълни са опасни метеорологични явления, които могат да доведат до проблеми.

Червен код - Издаваме код за много високи температури. Очакваните температури ще са над 40°С.

Очакват се екстремно високи температури. Спазвайте съветите на властите. Може да се очакват повреди в инфраструктурата. Съветваме да се не се излиза навън. Топлинните вълни са опасни метеорологични явления, които могат да доведат до проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари