Чавушоглу и Лавров се срещнаха в Камбоджа

0
Мевлют Чавушоглу: Ще продължим да полагаме усилия за осигуряването на мир в региона
Мевлют Чавушоглу: Ще продължим да полагаме усилия за осигуряването на мир в региона Снимка: АП

Мевлют Чавушоглу: Ще продължим да полагаме усилия за осигуряването на мир в региона

Външните министри на Турция и Русия Мевлют Чавушоглу и Сергей Лавров се срещнаха днес в Камбоджа, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

Двамата са разговаряли в Пномпен в рамките на срещата на външните министри на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).

Те са обсъдили редица въпроси, включително износа на зърно от Украйна и други регионални въпроси. Двамата външни министри са говорили и за двустранните отношения.

"Обсъдихме въпросите, свързани с безопасните доставки на зърно от Украйна. Дискутирани бяха в частност въпросите за премахването на пречките за износа на продукция от двете страни (Украйна и Русия). Изразени бяха очакванията ни за скорошно прекратяване на огъня в Украйна. Ще продължим да полагаме усилия за осигуряването на мир в региона", каза Чавушоглу, цитиран от турската държавна телевизия ТРТ.

Той добави, че са били обсъдени въпроси, свързани с двустранните отношения във връзка с предстоящата на 5 август среща в Сочи на президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин.

От руското министерство на външните работи съобщиха, че по време на днешната среща е била обсъдена ситуацията в Украйна, както и ходът на изпълнението на достигнатите на 22 юли 2022 г. в Истанбул споразумения за транспортирането на украинско зърно от черноморските пристанища и за износа на руски храни и торове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари