Частен съдебен изпълнител описва жилища в блока на ужасите в Русе

0

Опис на голяма част от жилищата в сградата на бившата Академия за обществени науки и социално управление в Русе започна частен съдебен изпълнител, пише "Русе нюз".

До процедурата се стигна, тъй като собственикът Явор Блъсков, в нарушение на закона, им продал жилищата, без да ги информира, че те са ипотекирани заради банков кредит в размер на 5 млн. лв. Въпреки че почтено си наплатили жилищата, те не получили нотариални актове, а само договор за покупко-продажба. Заради необслужване на кредита банката предявила иск, на основание на който днес съдебният изпълнител Иван Хаджииванов започна опис на жилищата.

Десетки жители се събраха пред сградата, с въпроси относно съдбата на домовете си. Нямаше обаче кой да даде отговор на въпросите им, тъй като Блъсков, който е собственик на фирмите „Пропърти къмършъл” ООД, „Рали 2003” ЕООД, „Сититайм” ЕООД, „Ту Вис” ЕООД и „Младост Сити” ООД, не се появи пред тях.

Сградата на някогашната АОНСУ в кв. "Дружба" 3 беше закупена през 2008 г. от строителния предприемач Явор Блъсков, който преустрои жилищата в нея. Той обаче затънал в дългове от около 5 млн. лв. и сега кредиторите си търсят парите чрез ипотекираните от него домове. Друг проблем е, че засегнатите от процедурата, за по-голямата част от които това е единствено жилище, не притежават нотариален акт, а само договор за покупко-продажба. Миналата година обитателите на сградата на няколко пъти бяха оставяни без ток и вода, заради неплатени от Блъсков сметки.

Това е най-голямата имотна измама, която съм срещал в дългогодишната си практика, коментира съдебният изпълнител Иван Хаджииванов.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари