Как живеят тези хора в „Чародейка“, не знам просто

1
Общинските жилища в Русе не достигат. Въпреки това нуждаещи се отказват настаняване
Общинските жилища в Русе не достигат. Въпреки това нуждаещи се отказват настаняване Видео: БНТ

Общинските жилища в Русе не достигат. Въпреки това не липсват нуждаещи се, които отказват настаняване в общински имот заради локацията.

През последната година сградният фонд на община Русе е намалял, тъй като са съборени 25 къщи, а нови жилища не са построени. В момента в града има 1589 апартамента и 165 къщи, предава БНТ.

По-голямата част от тях са в кварталите „Дружба“ и „Чародейка“, които са сред най-населените, но и най-отдалечени от центъра на града. Оказва се, че има случаи, регистрирани като крайно нуждаещи се семейства, в отдел „Управление на общински имоти“ да откажат общински имот, защото не е с добра локация. Най-честите претенции на хората са свързани с етажа, близостта до спирки, детски градини и училища.

Иван Дюлгеров: „Все пак е важно да е близо до обществен транспорт. Например горе в „Чародейка“, труден транспорт има. Как живеят тези хора там, не знам просто.“

Повечето обаче се съгласяват с предложените общински имоти, защото нямат избор.

Велислав Могилски: „Няма да имам право на претенции. Достатъчно е, че общината предоставя жилище на минимален, символичен наем.“

Тодорка: „Естествено, че каквото предложат. Ще избираш място, ако имаш възможност, ако няма – няма да избираш.“

Според общинските наредби при отказ на предложено жилище на нуждаещото се семейство не се предлага друго до края на календарната година. А при два отказа то се изключва от списъка за настаняване.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари