Частен детектив се заема със смъртта на Веси!

0
Идеята за наемането му се родила веднага след като бяха изказани първите съмнения, че тийнейджърката сама е сложила край на живота си
Идеята за наемането му се родила веднага след като бяха изказани първите съмнения, че тийнейджърката сама е сложила край на живота си

Момичето бе открито под балкона на апартамента си в Габрово.

Според разследващите красавицата е скочила сама, но близки и приятели са на 100% сигурни, че става дума за убийство. Детективът ще бъде избран през тази седмица. Идеята за наемането му се родила веднага след като бяха изказани първите съмнения, че тийнейджърката сама е сложила край на живота си. Била обсъдена в събота след погребението от най-близките приятели на Веси, които решили да съберат пари, за да платят на професионалист, тъй като според тях МВР няма да успее да докаже убийството, пише в. „България днес”.

Преди опелото близки и съученици на Веси разпространиха из "Фейсбук" следния призив, който бе и своеобразно предупреждение към килъра: "На 04.06.2016 г. бе УБИТА нашата приятелка Веселина Тодорова. Ние като нейни приятели решихме да направим траурно шествие точно след погребението й, за да напомним на всички, които мислят, че ще могат да покрият това убийство, че сме тук и няма да се примирим, докато не бъдат разкрити всички виновни за смъртта й!".

Дори в текста на некролога за Веселина се намеква, че тя е убита. "Отнеха те!", започва той. "Отиде си завинаги от нас един млад живот. Остана само тъжният спомен за неизживяната младост и неосъществените мечти. Няма сила, която да ни накара да повярваме, че вече не си между нас. Прекланяме се пред теб с много обич и тъга!". Близките на Веси обясняват откъде са толкова категорични, че тя е била бутната от балкона на седмия етаж. От една страна, съседи са съобщили, че са видели двама мъже на терасата малко преди тялото на момичето.

Това разказа майката Магдалена Тодорова. Комшиите обаче засега отказвали да отидат в полицията, защото се страхували, че може да бъдат убити. В подкрепа на тази теза говори и фактът, че тялото на Веси е открито в абсолютно нетипична за самоубиец поза. Все още жива, но само по бельо, тя е била паднала по гръб, а краката й сочели към блока. Според експерти няма как скочил човек да се превърти така във въздуха. От друга страна, точно така пада някой, който е бил блъснат. "Кажете ми как, след като дъщеря ми е паднала по гръб, са се появили синини по гърдите. Двама познати ни казаха, че на врата имало следи като от борба и опити за душене. Те също ли са се получили при падането. Звучи невероятно", съмнява се почернената майка.

Родителите на Веселина Тодорова искат да бъде извършена ексхумация и да бъде направена повторна аутопсия. Според тях при първата, при която заключението на съдебните лекари бе, че девойката се е самоубила, не са отбелязани някои много странни факти. Освен всичко друго до тялото бяха намерени много странни неща.

Пластмасов стол, нож и клонче от роза, която Веси била засадила в саксия на балкона. Съмнения буди и телефонният тормоз, на който е била подложена Веселина в дните преди смъртта й. Двата й телефона били откраднати, след което тя започнала да получава странни SMS-и и обаждания. Профилът й във "Фейсбук" е замръзнал от 31 май, като последното, което тя написва, гласи: "Спряхте ли да се гаврите с телефона ми? Моля, който го е намерил, да се свърже с мен! Мерси предварително."

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари