Част от сграда рухна в центъра на Варна

0

Част от покрива на стара сграда на улица "Преслав" в центъра на Варна се срути върху автомобил, паркиран в непосредствена близост, съобщава "Петел". Мястото на инцидента се намира срещу сградата на Областна администрация и в съседство с Варненската католическа църква, която все още е в ремонт.

Голямото парче, което се е отчупило, се отклонило първоначално от козирка над балкон на втория етаж, след което се озовало върху автомобила, счупвайки предното стъкло и изкривявайки капака на колата, разказаха очевидци. Именно този своеобразен рикушет е причината да няма пострадали хора, защото в противен случай големият къс щеше да падне върху тротоара, по който преминават пешеходците.

Самият автомобил е паркиран в общинската зона за временен престой на автомобили, по-известна като "кметската синя зона", въведена по времето на предишния кмет Кирил Йорданов.

Този район на Варна е емблематичен с редица частни стари сгради, които са в отчайващо състояние, най-вече заради липсата на средства от страна на собствениците, с които да бъдат ремонтирани. Друг немаловажен фактор е тромавата процедура, по която се извършват необходимите реставрации и ремонти на сградите, които са архитектурни паметници.

Източник: Petel.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари