Часове преди атентата терористът от Ница изпратил селфи и казал, че е щастлив

0
Братът на Мохамед споделя, че той от малък имал психични проблеми
Братът на Мохамед споделя, че той от малък имал психични проблеми

Мъжът, който извърши жестокото нападение във френския град Ница на 14 юли, при което камион се вряза в тълпата и отне живота на 84 души, е бил радикализиран наскоро.

Това заяви френският премиер Манюел Валс, цитиран от Ройтерс, предаде БТА. Властите установиха, че 31-годишният тунизиец Мохамед Булел, който беше застрелян от полицията, е имал връзки с Ислямска държава, която пое отговорност за атентата. "Разследването ще установи фактите, но ние вече знаем, че убиецът е бил радикализиран много бързо", каза Валс в интервю, което ще бъде публикувано днес във вестник "Журнал дю диманш".

Той подчерта, че няма съмнение за ислямисткия характер на нападението. Официални представители заявиха, че разпитаните от полицията хора са посочили, че мъжът е претърпял бърза трансформация, като до неотдавна нямал явен интерес към религията. Валс каза също, че силите за сигурност са предотвратили 16 нападения през последните три години и предупреди, че рискът от нови атентати продължава да съществува.

"Винаги съм казвал истината за тероризма - в момента тече война, ще има още нападения. Трудно е да се каже, но ще бъдат загубени още животи", отбеляза френският премиер. Междувременно стана ясно, че терористът от Ница е изпратил няколко часа преди атаката своя снимка до семейството си и уверил, че е щастлив. По-рано френски телевизионен канал, позовавайки се на съседи на Булел, съобщи, че той се развежда с жена си и е депресиран, тъй като трудно преживява развода, а също имал финансови проблеми.

"Той ми изпрати селфи и каза, че е щастлив, че в живота му всичко е наред", казва пред изданието Mirror братът на терориста - Джабер. "По-късно, когато чухме за това, което се случва в Ница, започнахме да му изпращаме съобщения с въпрос дали всичко е наред при него. Писахме му съобщения до два часа сутринта", добавя той. Роднина на Булел - Сокри Амими, каза пред изданието, че Мохамед от дете имал психически проблеми.

"Той имаше седем братя и три сестри, но само той беше болен. Вземаше много наркотици и пиеше всичко, което му попадне, макар да съзнаваше, че е психично болен", каза Амими. Според него, бившата му съпруга знаела, че е болен.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари